Ce nu știai despre virusul din China. Cât timp supraviețuiește în funcție de temperatură și suprafață

Ce nu știai despre virusul din China. Cât timp supraviețuiește în funcție de temperatură și suprafață
Ce nu știai despre virusul din China. Cât timp supraviețuiește în funcție de temperatură și suprafață, sursă foto Reuters

Oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong, noul coronavirus este cel mai activ la temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius, dar devine mult mai slab la temeperaturi mai ridicate.

Ce nu știai despre virusul din China. Cât timp supraviețuiește în funcție de temperatură și suprafață

Virusul este foarte stabil la temperatura de 4 grade Celsius, dar se pare că este foarte sensibil la căldură, așa cum rezultă din raportul cercetătorilor, potrivit TASS.

Astfel că, la această temperatură, infecția durează mai mult de două săptămâni, iar la 70 de grade Celsius acesta moare în cinci minute.

Potrivit unui tabel, la 22 de grade coronavirusul rămâne activ cel puțin o săptămână, la 37 de grade, nu mai mult de două zile și la 56 de grade, mai puțin de 30 de minute.

De asemenea, oamenii de știință au examinat viabilitatea virusului și pe diverse suprafețe. Astfel că, ei au descoperit că virusul poate supraviețui pe suprafața exterioară a măștilor medicale dar nu mai puțin de o săptămână, la temperatura camerei și 65% umiditate.

Tot tabelul arată că pe hârtie virusul trăiește mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

Ce este coronavirusul

Coronavirusurile reprezintă o familie de virusuri ce provoacă infecții de la om și o varietate de animale. Coronavirusurile sunt zoonotice, iar asta înseamnă că se pot transmite între animale și oameni. Animalele de companie însă nu sunt considerate momentan surse de îmbolnăvire.

Până la ora actuală, există dovezi care atestă că 7 coronavirusuri au infectat și provocat boli la om. În momentul în care coronavirusurile animale evoluează, acestea pot infecta oamenii și se pot transmite de la om la om, putând duce la apariția unor focare precum cele cauzate de MERS-CoV si SARS

Noul coronavirus este o tulpină de coronavirus care nu a mai fost identificată anterior la om, iar prin urmare, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru sănătatea publică.

Urmăriți Playtech.ro și pe