Ce nu știai despre Metallica, până acum. Vocalistul James Hetfield are o viață demnă de film

Ce nu știai despre Metallica, până acum

Metallica, trupa heavy-metal a tuturor timpurilor, va concerta la București în această seară, 14 august. Ai mai jos câteva lucruri pe care poate nu le știai despre formație, înainte de a pleca la drum spre Arena Națională.

Ce nu știai despre Metallica

38 de ani de carieră, 125 de milioane de albume vândute, trupa heavy-metal Metallica este formată, în prezent, din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas). Din vechea formulă făceau parte și Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney și Cliff Burton.

Înființată în 1981, la Los Angeles, California, Metallica a ajutat multe suflete de-a lungul vremii cu piesele ei. De altfel, nu mai e nevoie de nicio prezentare, așa că, să trecem la lucrile mai puțin cunoscute.

Ce nu știai despre Metallica, până acum. Vocalistul James Hetfield are o viață demnă de film
Prima formulă Metallica

Vocalistul James Hetfield are o viață demnă de film

  • Cei patru au ales numele trupei la sugestia lui Ron Quintana, un amic apropiat al lui James Hatfield.
  • Mama lui James Hetfield, membră a sectei scientiste, a refuzat tratamentul pentru cancer și a murit din cauza teribilei boli. Mama sa voia să se vindece prin rugăciune, dar nu a reușit. În urma tragediei, James a scris piesa ”The God that Failed”.
  • Într-un interviu, Dave Mustaine a spus că James Hetfield nu este omul fioros și tatuat din videoclipurile trupei, ci din contră, un tip retras și timid.
  • Primul bis susținut de trupa de heavy-metal a fost ținut în fața a 10 oameni, unde James a declarat că, după ce piesa s-a terminat, l-a bătut pe Lars Ulrich, toboșarul formației, pentru că a început să cânte o melodie fără acordul celorlalți.
  • ”Nothing Else Matters” a fost compusă într-un moment de vulnerabilitate, în 1991. Piesa nu a fost scrisă pentru a fi lansată, de fapt. Cu toate acestea, a apărut, datorită lui Las Ulrich, care l-a convins pe James să o lanseze.
  • Filmul favorit al lui James Hetfield este ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

     

  • Când era mic, James spune că ura să iasă din casă și că îl enervează muzica rap.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI