Ce nu știai despre Ianis Hagi, fiul „regelui” și povara numelui pe care îl poartă

Ce nu știai despre Ianis Hagi, fiul „regelui” și povara numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi: "Dacă am dat gol, tata l-a dat"

Ianis Hagi a fost unul dintre cei mai buni jucători din meciul România – Croația, încheiat cu scorul de 4-1 la Euro 2019 U21. Mijlocașul ofensiv de 20 de ani a marcat un gol, a trimis mingea în bară din lovitură liberă și a creat câteva faze de atac spectaculoase. Tânărul a vorbit despre începuturile carierei și despre povara numelui pe care îl poartă.

Ianis Hagi: „Dacă am dat gol, tata l-a dat”

Presiunea este uriașă pe umerii tânărului Ianis, întrucât la fiecare pas este comparat cu tat[l său, marele Gică Hagi, regele fotbalului românesc. Jucătorul Viitorului mărturisește că este o onoare pentru el să poarte acest nume, dar și o mare responsabilitate în același timp.

„În primul rând, este o onoare să port acest nume, o mândrie, pentru ceea ce a făcut tata pentru sportul românesc, pentru sport în general. Dacă mă întrebi pe mine, sunt şi avantaje, sunt şi dezavantaje. de la prima zi când am ajuns la fotbal, până acum şi cred că va continua toată viaţa şi sunt super liniştit, că sunt conştient că port numele şi sunt conştient că aşa voi fi judecat. Mereu mi s-a spus că, orice fac pe teren, este din cauza tatălui meu. Adică dacă am dat un gol, tata l-a dat. Nu l-am dat eu, l-a dat tata”, a declarat Ianis Hagi într-un interviu pentru Telekom Sport.

Ianis Hagi la echipa națională
Ianis Hagi la echipa națională

La început, acest lucru l-a afectat. Ianis mergea supărat seara la culcare și asta s-a întâmplat până la vârsta de 13-14 ani. „Când eram mic poate mă afecta puţin şi nu spuneam şi ţineam în mine, mereu spuneam la părinţi că sunt OK, dar poate seara mergeam în cameră şi mă simţeam puţin supărat sau dezamăgit”, a mărturisit fiul „regelui.”

Convocarea la naționala de juniori i-a dat însă mai multă încredere în propriile forțe, iar acum a ajuns să se amuze când este criticat.

„Lumea se aşteaptă mai mult de la mine, să fac diferenţa, să joc mereu bine, să fiu mereu decisiv pentru echipă şi eu văd că este un lucru bun. Atât timp cât lumea mă fluieră când joc slab o văd ca pe un lucru pozitiv pentru că se aşteaptă foarte mult de la mine”, a mai spus Ianis Hagi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI