Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume

Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume

Dacia a anunțat când va prezentat modelul electric Spring. Vânzările vor începe în prima jumătate a anului 2021. Pe piață va intra „cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”, cu autonomie de 200 de kilometri.

Oficialii Grupului Renault au anunțat când va fi prezentată noua Dacia Spring. Constructorul susține că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”

Oficialii Grupului Renault au confirmat că versiunea de serie pentru Dacia Spring va fi prezentată pe 15 octombrie 2020, la ora 18:00. Procesul va avea loc în cadrul primei ediții Renault eWays, un eveniment digital care va avea loc în perioada 15-26 octombrie.

Grupul Renault nu a oferit informații suplimentare despre Dacia Spring, singurele fiind doar cele anunțate în luna martie. Noua mașină electrică va avea la bază modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China și va avea o autonomie electrică de peste 200 de kilometri calculată pe baza protocolului european WLTP.

Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume
Dacia Spring

Dacia menționa și că Spring Electric are o lungime de 3,73 metri și oferă spațiu pentru patru persoane pentru a „deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”. Cât despre preț, și la acest capitol constructorul român păstrează misterul, precizând doar că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”.

În prezent, cel mai accesibil model electric de pe piața din România a fost Skoda Citigo-e iV, care avea un preț de pornire de 19.900 de euro cu TVA inclus. Chiar dacă suma nu este una deloc mică, toate unitățile alocate țării noastre au fost vândute rapid după începutul programului Rabla Plus.

  • Skoda a confirmat că a încetat deja producția modelului de oraș.
  • Modelul Dacia Spring va fi prezentat la câteva săptămâni distanță după dezvăluirea noilor generații Logan, Sandero și Sandero Stepway, care au avut parte de schimbări majore.

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt primele modele Dacia dezvoltate pe platforma modulară CMF a Grupului Renault. Acestea au crescut ușor în dimensiuni, cu excepția înălțimii, care acum este puțin mai mică. Logan are o lungime de 4.396 mm (+50 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.501 mm (+16 mm), în timp ce garda la sol este de 135 mm. Sandero mizează pe o lungime de 4.088 mm (+19 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.499 mm (-31 mm) cu garda la sol rămasă la 133 mm. Versiunea Stepway plusează prin garda la sol de 174 mm, cu 41 mm mai mare decât în cazul Sandero.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI