03 oct. 2020 | 11:24

Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume

Știri generale
Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume
Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume

Dacia a anunțat când va prezentat modelul electric Spring. Vânzările vor începe în prima jumătate a anului 2021. Pe piață va intra „cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”, cu autonomie de 200 de kilometri.

Oficialii Grupului Renault au anunțat când va fi prezentată noua Dacia Spring. Constructorul susține că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”

Oficialii Grupului Renault au confirmat că versiunea de serie pentru Dacia Spring va fi prezentată pe 15 octombrie 2020, la ora 18:00. Procesul va avea loc în cadrul primei ediții Renault eWays, un eveniment digital care va avea loc în perioada 15-26 octombrie.

Grupul Renault nu a oferit informații suplimentare despre Dacia Spring, singurele fiind doar cele anunțate în luna martie. Noua mașină electrică va avea la bază modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China și va avea o autonomie electrică de peste 200 de kilometri calculată pe baza protocolului european WLTP.

Când va fi prezentată noua Dacia Spring. Veste extraordinară: va fi cea mai ieftină mașină electrică din lume

Dacia Spring

Dacia menționa și că Spring Electric are o lungime de 3,73 metri și oferă spațiu pentru patru persoane pentru a „deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”. Cât despre preț, și la acest capitol constructorul român păstrează misterul, precizând doar că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”.

În prezent, cel mai accesibil model electric de pe piața din România a fost Skoda Citigo-e iV, care avea un preț de pornire de 19.900 de euro cu TVA inclus. Chiar dacă suma nu este una deloc mică, toate unitățile alocate țării noastre au fost vândute rapid după începutul programului Rabla Plus.

  • Skoda a confirmat că a încetat deja producția modelului de oraș.
  • Modelul Dacia Spring va fi prezentat la câteva săptămâni distanță după dezvăluirea noilor generații Logan, Sandero și Sandero Stepway, care au avut parte de schimbări majore.

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt primele modele Dacia dezvoltate pe platforma modulară CMF a Grupului Renault. Acestea au crescut ușor în dimensiuni, cu excepția înălțimii, care acum este puțin mai mică. Logan are o lungime de 4.396 mm (+50 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.501 mm (+16 mm), în timp ce garda la sol este de 135 mm. Sandero mizează pe o lungime de 4.088 mm (+19 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.499 mm (-31 mm) cu garda la sol rămasă la 133 mm. Versiunea Stepway plusează prin garda la sol de 174 mm, cu 41 mm mai mare decât în cazul Sandero.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro