Ce nu își mai permite David Popovici să facă, acum. Campionul României a făcut mărturisirea sinceră

Ce nu își mai permite David Popovici să facă, acum. Campionul României a făcut mărturisirea sinceră
Ce nu își mai permite David Popovici să facă, acum. Campionul României a făcut mărturisirea sinceră

Ce nu își mai permite David Popovici să facă, acum. Popovici a intrat în atenția lumii întregi la JO 2020. Înotătorul de doar 16 ani a fost aproape și de o medalie olmpică, dar a impresionat mai  ale prin atitudine și potențial. Reîntors acasă, Popovici a declarat că își va lua o vacanță, dar, firește, nu se va putea abține să nu înoate în fiecare zi. El a recunoscut și ce nu-și mai permite să facă la ora actuală, dat fiind nivelul la care a ajuns.

Ce nu își mai permite David Popovici să facă, acum

Ce nu își mai permite David Popovici să facă, acum. Popovici a devenit un adevărat star al înotului mondial după JO 2020. Sportivul de doar 16 ani a fost la „un vârf de unghie” de bronzul probei de 200 m liber și a ocupat locul 7 în finala de la 100 m liber. Performanțe extraordinare pentru triplul campion european de juniori care a ținut piept înotătorilor din „Liga mare” a acestui sport. Într-un interviu acordat după revenirea în țară, Popovici a povestit despre începuturile sale în acest sport, legate de tratamentul recomandat pentru scolioză, o deformație a coloanei.

Medicul ortoped le-a recomandat alor mei, când aveam vârsta de patru ani, să merg la înot să tratez câteva probleme pe care le aveam la spate şi după ce am terminat, de la şapte ani am vrut eu să mă apuc de înotul de performanţă, pentru că îmi plăcea să mă bălăcesc, am observat că sunt şi destul de rapid şi mi-a plăcut. Am rămas şi le mulţumesc alor mei pentru asta, că au fost inspiraţi”, a declarat David Popovici la Digi24.

Campionul României a făcut mărturisirea sinceră

David Popovici și-a spus părerea și despre situația înotului, a sportului, în general, în România. Deși a recunoscut că el nu a simțit că i-ar fi lipsit ceva, crearea de mai multe bazine ar aduce mai mulți copii spre acest sport.

Mă consider că fiind la acelaşi nivel cu ei, poate că au avut parte de mai multe resurse când au fost mici, dar eu, sincer, nu simt că mi-a lipsit nimic, în materie de bazine şi aşa mai departe. Dar spun că mai mulţi copii ar fi atraşi de sport dacă ar avea mai multe bazine, de exemplu”, a spus David Popovici, potrivit sursei citate.

David Popovici a mai dezvăluit că îi place să se plimbe cu bicicleta și să asculte muzică. E atras de geografie, filosofie și psihologie. Îi place să facă schimb de căști de înot cu steagurile diferitelor țări. El a mai spus că își va lua o vacanță, dar nu va putea să stea departe de apă. Din acest motiv, și-a propus să înoate câte un kilometru zilnic, chiar și-n vacanță.

Cred că mai mult de patru zile nu rezist (n.r. – fără să înoate) şi acum, când o să mă duc în vacanţă, nu o să mă pot abţine şi o să înot un kilometru pe zi, dar în mare, şi nu forţat, ci din plăcere. Nu prea rezist fără înot”, a mai adăugat Popovici.

Înotătorul de 16 ani a mai recunoscut că nu e un fan al antrenamentelor, dar la ora actuală nu-și mai permite să găsească scuze pentru a scăpa de ele.

Aş minţi dacă aş spune că antrenamentele sunt distractive sau toată munca pe care o depun în fiecare zi şi care mă seacă câteodată, dar odată ce ajung să am rezultate şi pot să le arăt tuturor celor care au crezut în mine ce sunt în stare să fac, atunci totul se merită. Acum nu-mi mai permit să scap repede de antrenamente, să mă prefac că mă doare burta sau ceva. Am crescut împreună cu antrenorul meu (n.r. – Adrian Rădulescu) și am ajuns aici”, a mai apus David Popovici, înotătorul-minune care se consideră doar un puști normal de 16 ani care vrea să ducă o viață normală de adolescent.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI