În lunile de vară, cei care locuiesc la casă sunt nevoiți să dedice destul de mult timp și atenție îngrijirii plantelor, fie că vorbim despre flori, arbuști sau legume și pomi fructiferi. Specialiștii au dezvăluit care este regula de aur ce trebuie respectată în această perioadă. Află, din rândurile de mai jos, ce nu ai voie să faci în grădină în zilele caniculare, riști să strici toată recolta.
Pentru cei care locuiesc la casă, îngrijirea grădinii este una dintre micile plăceri ale vieții, mai ales în cazul celor care au decis să dedice un spațiu mai mic sau mai mare din curte cultivării legumelor și plantelor aromatice pe care le pot pune apoi pe masă pentru familie și prieteni, știind foarte bine că le oferă produse proaspete, bio, ce nu au fost stropite cu substanțe chimice care să le accelereze în mod artificial procesul de dezvoltare.
Plăcerea nu este însă la fel de mare în lunile de vară, când termometrele afișează valori din ce în ce mai mari, iar oamenii preferă să petreacă mai mult timp în casă, feriți de arșiță. În această perioadă, este mai important ca oricând să fim la curent cu anunțurile făcute de meteorologi.
Astfel, în săptămânile cu secetă și caniculă, udarea plantelor le este unica salvare. Acest proces nu trebuie făcut însă oricum.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu florile din grădină la final de iulie. Aşa vor înflori până la toamnă
Specialiștii au dezvăluit care este regula de aur ce trebuie respectată în această perioadă. Potrivit acestora, în zilele caniculare, este strict interzis să udăm plantele în orele în care soarele este cel mai puternic, adică la amiază, razele le vor arde, distrugând astfel întreaga recoltă.
În lunile de vară, plantele – fie că vorbim despre flori, pomi, arbuști, legume – se udă fie la primele ore ale dimineații, preferabil înainte de ora 08:00, sau seara, după ora 20:00, când razele soarelui nu mai sunt la fel de puternice.
Te-ar putea interesa și: Plantele care rezistă la caniculă și nu au nevoie de multă îngrijire. Sunt perfecte în curtea ta