Ce nu ai știut până acum despre Stalin. Ce înălțime a avut și ce a studiat
În ziua de azi, mulți asociază numele lui Stalin cu unul dintre cei mai malefici oameni pe care i-a cunoscut istoria, comandând abuzuri și crime înfiorătoare. Ororile atribuite lui Stalin depășesc în magnitudine faptele comise de Adolf Hitler. Există însă și unele lucruri mai puțin știute despre Stalin, care te-ar putea face să-ți schimbi părerea, chiar și într-o mică măsură. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.
Ce nu ai știut până acum despre Stalin
În ciuda faptului că a rămas împământenită în mintea multora dintre noi, informația conform căreia Iosif Visarionovici Stalin era de origine rusă este falsă. Fostul prim-ministru al Uniunii Sovietice era originar din Georgia, regiune ocupată în 1801 de Rusia.
Născut pe 18 decembrie 1878, în Gori, Stalin a primit numele de Ioseb Besarionis dze Djugașvili. În copilărie a fost poreclit Soso, un diminutiv de la Ioseb. Cel mai cunoscut dictator sovietic a venit pe lume într-o familie săracă, cu un tată alcoolic, care lucra ca cizmar, și o mamă spălătoreasă.
La frageda vârstă de 7 ani, acesta s-a îmbolnăvit de variolă, o boală care i-a marcat existența, lăsându-i pe chip urme adânci. Interesant de menționat că acestea au fost șters din fotografiile oficiale, culminând cu momentul în care a preluat conducerea Uniunii Sovietice.
Inainte de a deveni revoluționar iar, mai apoi, liderul Uniunii Sovietice, Stalin a fost… poet. Și unul care spera să ajungă departe! El a scris și a publicat numeroase poeme sub numele de Soselo. Mai mult, singurul loc de muncă normal pe care l-a avut Stalin a fost cel de meteorolog, în cadrul unui observator din Tbilisi.
Ce înălțime a avut și ce a studiat
Un lucru mai puțin știut despre Stalin este faptul că acesta era foarte complexat de statura sa. Fostul dictator avea o înălțime de numai 1,63 metri, ceea ce este destul de puțin pentru un bărbat dacă stăm să ne gândim. Pentru a părea ceva mai înalt, Stalin purta mereu încălțăminte cu talpă josă, stând cocoșat pe piedestaluri în momentul în care asista la parade sau susținea discursuri.
De parcă nu ar fi fost și așa de ajuns, în urma unui accident pe care l-a suferit în copilărie, Iosif Visarionovici Stalin a rămas șchiop, în vreme ce mâna stângă îi era mult mai mică decât cea dreaptă și cu mobilitate redusă.
Pe lista lucrurilor mai puțin cunoscute despre Stalin intră și pasiunile acestuia. În anul 1895, în luna decembrie, Iosif Stalin a fost trimis de mama lui să studieze la seminarul teologic din Tbilisi, capitala Georgiei. Nu după mult timp, acesta a devenit un oponent îndârjit al Bibliei, preferând să-l citească Karl Marx și să se alăture unui grup socialist local.
S-a consemnat chiar în jurnalul seminarului faptul că Stalin se considera ateu, neparticipând la rugăciuni. De asemenea, el refuza să își scoată pălăria în fața călugărilor.
Patru anu mai târziu, bărbatul părăsește seminarul și adoptă „o viață lumească“, devenind un împătimit al biliardului și colecționar de ceasuri. Lui Stalin îi plăceau mult și farsele și încuraja cântatul și consumul de alcool la evenimente.