Ce miracol pentru Florin Piersic. Momentul în care marele actor a realizat ce se întâmplă

Ce miracol pentru Florin Piersic. Momentul în care marele actor a realizat ce se întâmplă
Florin Piersic și drama surorii, Lucia

Viața unuia dintre cei mai iubiți actori români, Florin Piersic, nu a fost una fără drame. La un moment dat chiar artisul a recunoscut că ar putea deveni subiect de film. Au trecut anii, și acum la 84 de ani, marele actor încă rememorează dramele din viața sa.

Florin Piersic și drama surorii, Lucia

Una din marile drame din viața marelui actor s-a întâmplat pe vremea când acesta avea numai șapte anișori. Sora sa mai mare, Lucia Piersic, pe vremea aceea avea 14 ani, și era campioană la înot. Numai că, din păcate, acest lucru nu avea s-o ajute în ceea ce avea să se întâmple. Tragedia a plecat de la un banal cules de flori și o baie în râu, într-o vară toridă. Lucia, sora mai mare, și o prietenă, au ajuns pe malul râului Prut, la cules de flori.

Din cauza căldurii prietena Luciei a intrat în apă pentru o baie, numai că nu a mai putut să iasă, din cauza curenților puternici. Lucia Piersic a sărit în ajutorul fetei, dar curenții fiind foarte puternici au tras-o și pe ea la fund.

Într-un final prietena a fost salvată, iar Lucia nu, fiind găsită patru zile mai târziu, pe malul râului, în Basarabia. Drama acestor momente l-au marcat pentru tot restul vieții pe marele actor, povestind cu lacrimi în ochi cele întâmplate.

Minunea, la 20 de ani de la dispariția Luciei

Nu de puține ori marele Florin Piersic a povestit despre sora sa, care l-ar fi iubit ca pe ochii din cap, iar drama dispariției este și astăzi la fel de puternică ca atunci, în 1942. Într-un interviu emoționant actorul a relatat un moment inedit, întâmplat la Paris, pe treptele celebrei catedrale pariziene Sacré-Coeur.

”Mergând și uitându-mă la șevalete, doream să ajung la Sacré-Coeur să aprind o candeluță. Ei nu vindeau lumânări. Și uitându-mă în dreapta, stânga, urcând scările, deodată în fața mea apare sora mea! Care a murit înecată în Prut… Lucia Piersic! Îngropată la Cernăuți în 42. Îi văd chipul ei, făcut alb-negru din peniță, într-un tablou.

Ea se uita la mine… Am vrut să-l întreb p-ăla, crezând că e o fotografie luată de cineva… Dar cine s-o ia, că eu aveam 22 de ani. Ea murise când eu aveam 7 ani. Era chipul ei și dedesubt, pe această schiță, scria cinci franci. Și-am zis că dacă o cumpăr și o duc mamei și tatălui meu e cel mai frumos cadou pe care pot să-l fac”, mai spune marele actor”, a povestit Florin Piersic.

Acel moment, acea minune, cum i-a spus actorul, îl urmărește și astăzi, ajuns la vârsta de 84 de ani. Și tot așa, cu lacrimi în ochi și-aduce aminte, de fiecare dată, de Lucia, sora lui mai mare, dispărută mult prea devreme, la doar 14 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI