Ce meserie are de fapt Călin Popescu Tăriceanu și cum a ajuns în politică. Imagini cu el în tinerețe

Călin Popescu Tăriceanu este de profesie inginer. A lucra ca asistent universitar și fotomodel

Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România. De profesie inginer, fostul președinte al Senatului a avut de-a lungul timpului mai multe meserii, fiind la un moment dat fotomodel. Pe lângă politică, Tăriceanu a mai avut activități și în alte domenii și a fost inclusiv fondator și director general al unui post de radio.

Călin Popescu Tăriceanu este de profesie inginer. A lucra ca asistent universitar și fotomodel

Spre sfârșitul liceului, Călin Popescu Tăriceanu a fost fotomodel pentru Zina Dumitrescu. A avut o singură reprezentație pentru care a primit 250 de lei. A absolvit Facultatea de Hidrotehnică și a urmat un masterat în matematică și informatică, apoi a lucrat ca inginer și asistent universitar. În 1990 a fondat Radio Contact, fiind pentru o perioadă și directorul general al postului. A fost membru fondator și președinte al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile și membru fondator al Clubului Român de Presă.

Călin Popescu Tăriceanu în tinerețe
Călin Popescu Tăriceanu în tinerețe

În 1993, a intrat în afaceri cu automobile, devenind președinte și director general al companiei Automotive Trading Services.

Intrarea în politică și-a făcut-o în 1990, când a fondat Partidul Național Liberal. A fost a fost deputat de Arad pe listele PNL și membru în Comisia economică și în Comisia pentru învățământ, știință, tineret, sport a Camerei Deputaților. A mai a fost lider al PNL-Aripa Tânără, vicepreședinte PNL, deputat de București și membru în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare.

Călin Popescu Tăriceanu a îndeplinit și funcțiile de ministru de stat, ministrul industriei și comerțului, vicepreședinte al grupului parlamentar PNL și vicepreședinte al Comisie pentru Buget, Finanțe și Asigurări. Ulterior a ajuns senator, premier al României și președinte al Senatului. iar în prezent este președintele ALDE.

În septembrie 2005, un ziar a scris că la 9 aprilie 2004, Tăriceanu a cumpărat 10 milioane de acțiuni ale companiei Rompetrol, pe care le-ar fi vândut cu profit după ce a devenit prim-ministru. Traian Băsescu a declarat la acea vreme că regretă că l-a numit pe Tăriceanu prim-ministru și l-a acuzat de parteneriat cu grupuri de interes economice.

Căli Popescu Tăriceanu a fost căsătorit de cinci ori și are trei copii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI