23 feb. 2021 | 09:11

Vlad Voiculescu, mesaj dur după demiterea managerului de la „Matei Balș”: „E momentul ca lucrurile să se schimbe. E deja prea mult”

News
Vlad Voiculescu, mesaj dur după demiterea managerului de la
Vlad Voiculescu, despre demiterea manegerului de la Balș Sursă foto: Inquam Photos

În urma tragediei de la “Matei Balș”, urmată de alte nereguli, ministrul Sănătății a decis demiterea managerului interimar, Maria Nițescu, și înlocuirea acestuoa cu directorul medical Cătălin Apostolescu. În urmă cu puțin timp, Vlad Voiculescu a transmis un mesaj pe Facebook prin care a explicat motivul decizei luate. Anunțul demiterii a fost făcut prin intermediul unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Sistemul de stat, transformat de angajați într-o rușine pentru țară

După două luni tumultoase în funcție, medicul primar specialist în igiena alimentară, Maria Nițescu, a fost demisă de la conducerea Institutului “Matei Balș”. Evenimentul a avut loc la nicio lună de la incendiul în urma căruia și-au pierdut viața 22 de pacienți internați în pavilionul V, în momentul izbucnirii.

Ministrul Sănătății speră că odată cu demiterea de la “Matei Balș” să se pună punct acestei stări care dezonorează munca la stat, transformând-o din nou într-o mândrie și o responsabilitate față de români.

„Astăzi a fost a nu ştiu câta oară când am primit informaţii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce înseamnă “stat” în ţara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, ţâfnă şi misecuvenism”, și-a început Vlad Voiculescu mesajul.

Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă cu privire la neregulile existente în sistemul de stat și în rândul celor care conduc aceste unități de stat. Din păcate, corupția atinge cote maxime, astfel că pentru fiecare om dedicat în profesia sa, există mulți alții care trăiesc de pe urma acestor angajați implicați.

Vlad Voiculescu vrea să pună punct “statului la stat”

“Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor şi a personalului medical mai uşoară, mai puţin birocratică, mai cu sens – este pur şi simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care munceşte pe rupte sunt alţi 10-20-30… cine mai ştie câţi… care au o singura grijă: pasarea responsabilităţii către alţii – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat.

E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îţi asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou aşa… dacă vrem ca ţara asta să nu eşueze lamentabil în doar câţiva ani în toate domeniile care contează.

Pericolul este cât se poate de real şi ne priveşte pe toţi. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

În cursul zilei de ieri, Ministerul Sănătății a rezumat prin intermediul unui comunicat motivele pentru care managerul interimar de la “Matei Balș” a fost demis. Printre motivele expuse se regășește gestionarea ineficientă a situației pacienților, în urma incendiului din data de 29 ianuarie, cât și o slabă comunicare cu Ministerul Sănătății.

„Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, se arată în comunicatul ministerului.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro