Ce mesaj a transmis Papa Francisc chiar înainte de a sosi în România – VIDEO

Papa Francisc ajunge vineri, 31 mai, în România, dar înainte de a vizita țara noastră, pentru prima dată de când conduce Biserica Catolică, a transmis un mesaj. Vizita Sanctității Sale e organizată sub mesajul simbolic „mergem împreună”.

Papa Francisc a transmis un mesaj românilor, înainte să ajungă în România. Suveranul Pontif vorbește, între altele, de depășirea fricilor și a suspiciunilor.

Vin între voi că să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și al fratelui de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți„, transmite Papa Francisc.

Papa Francisc ajunge în România pe 31 mai
Papa Francisc ajunge în România pe 31 mai

Cum e văzută România de către Papa Francisc

În mesajul său, Papa Francisc mulțumește autorităților de la București pentru invitație și spune despre România că este o țară „frumoasă și primitoare” și că vine în țara noastră ca „pelerin și frate”.

„Dragi frați și surori din România. Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să va adresez tuturor salutul meu cel mai cordial. Vin în România, țară frumoasă și primitoare, că pelerin și frate și le mulțumesc președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru că m-au invitat și pentru deplină colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu patriarhul și cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu păstorii și credincioșîi catolici”
Papa Francisc

Papa Francisc vorbește și despre „legăturile de credință care ne unesc încă de la apostoli”.

„Legăturile de credință care ne unesc vin încă de la apostoli, în special de la legătură care îi unea pe Petru și pe Andrei, cel care, potrivit tradiției, a adus credință pe pământul vostru. Frați de sânge, au fost toți frați și în vărsarea sângelui pentru Domnul. Și printre voi au fost atâția martiri chiar în timpurile recente, precum cei șapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclamă fericiți. Faptul pentru care au suferit până la jertfirea vieții este o moștenire mult prea prețioasă că să fie uitată. Și este o moștenire comună care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participa la ea. (…) Știu că mulți pregătiți vizită mea în mod intens și va mulțumesc din inima. Va asigur că va stau aproape în rugăciune vouă tuturor și va dau binecuvântarea mea. Și va cer, va rog, să va rugați pentru mine. Să ne vedem cu bine!”, mai spune Papa Francisc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI