30 sept. 2019 | 17:20

Ce mașină conduce Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă. Costă doar 4.000 de euro

Monden
Ce mașină conduce Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă. Costă doar 4.000 de euro
Jeff Bezos conduce un autoturism Honda Accord

Are o avere estimată la peste 100 de miliarde de dolari, dar conduce o mașină modestă, care costă doar 4.000 de euro. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, poate fi văzut la volanul unui autoturism Honda Accord. Afaceristul are însă în garaj și mașini scumpe, printre care se numără și un model Ferrari Pininfarina Sergio.

Jeff Bezos conduce un autoturism Honda Accord

Jeff Bezos și-a dat demisia de pe Wall Street în anul 1994 și a fondat compania Amazon. Afaceristul a început prin a livra chiar el coletele către clienți, la bordul unui autoturism Chevrolet Blazer fabricat în anul 1987. După 3 ani, și-a listat afacerea la bursă și a produs 12 miliarde de dolari. Pentru că trebuia să își schimbe mașina, Bezos a optat pentru o Honda Accord. Nu se știe dacă afaceristul și-a cumpărat autoturismul pentru că era modest sau zgârcit, însă în momentul în care a fost întrebat despre alegerea sa, a răspuns: „Este o mașină foarte bună.”

Honda Accord, modelul condus de Jeff Bezos

Honda Accord, modelul condus de Jeff Bezos

Afacerea a prosperat, iar Jeff Bezos și-a cumpărat între timp mai multe mașini de lux. În garajul lui se găsesc acum modelele Ferrari Pininfarina Sergio, Bugatti Veyron, Lykan Hypersport, Koenigsegg CCXR Trevita și Lamborghini Veneno. Omul de afaceri are și un avion privat, un Dassault Falcon 900 EX care costă peste 40 de milioane de dolari. Lumea nu a uitat însă că Bezos a condus la un moment dat un autoturism care a costat doar 4.000 de euro.

Compania fondată de Jeff Bezos are sediul în Seattle, Washington. În anul 2007, Amazon avea o cifră de afaceri de peste 19,166 de miliarde de dolari. A început cu vânzarea online de cărți și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării etc.

Amazon este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul și a creat situri web separate în Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, China și Japonia.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro