Ce mănâncă și bea zilnic cea mai bătrână persoană din lume. Are 118 ani și nu face abuz de alimente

Ce mănâncă și bea zilnic cea mai bătrână persoană din lume. Are 118 ani și nu face abuz de alimente
Ce mananca si bea zilnic cea mai batrana persoana din lume

Oamenii au căutat dintotdeauna secretele longevității, pentru a adopta un stil de viață sănătos care să le permită să trăiască, fără probleme, cât mai mult timp. O călugăriță pare să fi descoperit secretul vieții veșnice, după ce a ajuns la venerabilă vârstă de 118 ani. Care este alimentul pe care-l consumă zilnic.

Alimentul pe care cea mai bătrână femeie din lume îl consumă zi de zi

Potrivit Guiness World Records, o călugăriță stabilită într-un azil de vârstnici din sudul Franței este considerată cea mai bătrână persoană din lume, având vârsta incredibilă de 118 ani.

Sora Andre, pe numele ei adevărat Lucile Randon, s-a născut la data de 11 februarie 1904, iar cea mai mare parte a vieții sale a fost dedicată credinței și serviciului religios.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, femeia a avut grijă de copii, până să devină călugăriță, petrecând 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni într-un spital.

În 2021, sora Andre a devenit și cel mai bătrân supraviețuitor de COVID din lume, după ce a fost infectată cu virusul Sars-Cov-2 la începutul anului trecut, iar în 3 săptămâni și-a revenit complet.

„Simt că mi-ar fi mai bine în rai, dar bunul Dumnezeu încă nu mă vrea”, a declarat călugărița, potrivit CNN, numind titlul o „trista onoare”.

Cea mai vârstnică persoană înregistrată în istorie avea 122 de ani

Întrebată de secretul longevității sale, sora Andre a mărturisit că iubește ciocolata, iar în fiecare zi consumă, fără excepție, un pahar de vin roșu, în centrul Résidence Catherine Labouré, unde locuiește de ani buni.

Când a împlinit 118 ani la începutul acestui an, sora Andre a primit un bilet de naștere scris de mână de însuși președintele francez Emmanuel Macron, potrivit informațiilor apărute pe rețelele sociale din Franța.

Pe durata vieții sale, călugărița a fost contemporană cu 10 papi diferiți care prezidează Biserica Catolică. Sora Andre a devenit cea mai mare din lume după moartea lui Kane Tanaka, o japoneză certificată anterior drept cea mai în vârstă persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată îi aparține unei franceze. Născută la 21 februarie 1875, viața lui Jeanne Louise Calment a durat 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.