Secretul longevității italiencei de 100 de ani care a fost la spital o singură dată în viața ei: „Medicamente? Niciodată!”

Secretul longevității italiencei de 100 de ani care a fost la spital o singură dată în viața ei: „Medicamente? Niciodată!”
Secretul bătrânei care și-a reînnoit permisul auto la 100 de ani

Candida Uderzo a împlinit în luna mai frumoasa vârstă de 100 de ani. Italianca nu este o oricare bătrânică, ci una plină de viață. De fapt, dacă ați vedea-o nu ați crede că are 100 de ani. Se simte atât de bine încât și-a reînnoit permisul auto pentru încă doi ani și va conduce până când va împlini 102 ani. Care este secretul ei?

Și-a reînnoit permisul la 100 de ani

Candida Uderzo s-a născut în anul 1922 și se consideră a fi o femeie extrem de norocoasă. Nu a avut multe vizite la spital, decât o singură dată, pentru o hernie. În rest, problemele de sănătate nu îi sunt cunoscute.

„Am 100 de ani, chiar am fost norocoasă să fiu atât de sănătoasă. La spital? Am fost o singură dată, pentru o hernie, și este suficient”, le-a mărturisit italianca jurnaliștilor de la Corriere del Veneto.

Italianca spune că se simte foarte bine și nu resimte vârsta de 100 de ani. Îi place să conducă, așa că a decis să-și reînnoiască permisul, iar autoritățile nu au avut nicio problemă, deoarece vede foarte bine și gândește mai bine.

Cu toate acestea, merge și pe jos. Bătrâna spune că, în fiecare duminică, este în picioare la ora 6, gata pentru plimbare. A început să practice marșul sportiv în urmă cu 50 de ani, după ce a rămas văduvă.

„În fiecare duminică, la ora 6, sunt gata de plimbare. Practic marșul sportiv și nu am de gând să mă opresc. Din acel moment, nu am pierdut nicio duminică”, continuă Candida.

Bătrâna nu ia medicamente

Întrebată care este secretul pentru o viață lungă și frumoasă, femeia a spus că nu există unul, cel puțin pentru ea. Mănâncă orice își dorește când dorește și iubește viața, cu bune și cu rele.

„Îmi plăcea să merg la munte, să mă plimb, să culeg ciuperci, să mă mișc. Dar și să vorbesc cu oamenii. Pe scurt, nu sunt o persoană care să stea închisă în casă”.

Nu știe foarte multe despre medicamente pentru că nu obișnuiește să ia, deoarece nu are nevoie. „Uneori iau niște pastile când nu pot dormi, atât”, spune femeia zâmbind.

Candida este văduvă de 50 de ani și are un singur fiu, pe Gianni. Acesta a fost uluit când a aflat că polițiștii i-au reînnoit permisul de conducere mamei lui.

„Este adevărat că fizic este perfectă, capabilă să înțeleagă și să facă ce vrea, citește ziarul fără ochelari. Mama este foarte sănătoasă. Am rugat-o doar să fie foarte atentă și să nu plece departe”, a mărturisit fiul Candidei.

Candida Uderzo va conduce până în anul 2024, atunci când va împlini 102 ani.