Ce lovitură a vrut să dea Dinamo. Cum putea să ajungă Adrian Mutu la roș-albi

Ce lovitură a vrut să dea Dinamo. Cum putea să ajungă Adrian Mutu la roș-albi
Dinamo, cu un picior în groapă.

La începerea noului sezon de Liga 1, FC Universitatea Craiova își anunța noul antrenor. După o perioadă la Naționala de juniori, Adi Mutu semna cu craiovenii pentru acest sezon. Numai că echipa antrenată de fostul internațional român este într-un mre impas, având patru etape fără nicio victorie. Deja se pune problema unei demisii, deși oficialii clubului declară că nu se gândesc la așa ceva. Dinamo București, echipa umilită de FCSB în ultima etapă, era cât pe-aci să-l convingă pe Adi să vină ca antrenor. Lucrurile, din păcate, nu s-au materializat.

Adi Mutu, eșec după eșec la U Craiova. Briliantul este cu bagajele făcute

În luna mai, odată cu pregătirile pentru noul sezon de Liga 1, Universitatea Craiova a vrut să dea o lovitură de imagine. Deși se zvonea că Șumudică ar ajunge în Bănie, în cele din urmă a ajuns la CFR. În locul acestuia, Adrian Mititelu Jr. a reușit să-l conivingă pe Adi Mutu să semneze contractul și să preia echipa. Echipa lui Mititelu jr. U Craiova 1948 a reușit să promoveze în prima ligă, și în același tip a renunțat la nu mai puțin de 9 jucători, dar și o parte din staff-ul echipei.

Adi Mutu venea cu un suflu nou, sau cel puțin aparent așa părea. După 8 etape de campionat, U Craiova 1948 se află pe locul 12, cu 8 puncte, trei înfrângeri, trei egaluri și numai două victorii până acum. În ultimele zile s-a tot vehiculat ideea despărțirii lui Adi Mutu de echipa din Bănie, deși Mititelu jr. declara că nu se pune problema, chiar dacă echipa va retrograda. După ultimul meci, din etapa a VIII-a, cu Spesi, terminat la egalitate, 1-1, suporterii Craiovei l-au băgat în ședință pe Adi Mutu.

„Am fost cu toții acolo la întâlnire. Jocul nu a fost bun, rezultatul a fost același. Ar putea exista multe motive. Ar fi lipsa de omogenitate după mulți jucători, lipsa de personalitate a mijlocașilor  Întrebări și răspunsuri, am spus că există încă motivație din partea jucătorilor.

Nu este bine să îi certăm pe jucători după ce au pierdut, știind deja că au jucat prost. Trebuie să analizăm jocul și să mergem mai departe, campionatul este lung. Adi Mutu a spus că a lipsit concentrarea asupra fazelor solide. Am tras puțin până acum, 7 goluri în 8 etape.”declara Marcel Pușcaș, după întâlnirea cu fanii echipei.

Dinamo, cu un picior în groapă. L-ar fi vrut pe Mutu după demisia lui Bonetti

În aceeași situație este și Dinamom București. După 8 etape echipa din Ștefan cel Mare se află pe locul 14, cu 6 puncte, și tot atâtea înfrângeri. După meciul umilitor cu FCSB, terminat cu scorul de 6-0 pentru echipa lui Gigi Becali, conducerea dinamovistă l-a demis pe Dario Bonetti. Lucrurile stau și-așa prost aici, având în vedere că Dinamo este cu un picior în groapă, în pragul falimentului. S-a vehiculat ideea aducerii lui Adi Mutu la Dinamo, dar socotelile s-au schimbat radical.

Dar, cu toate astea, și-au dorit, la rândul lor, o lovitură de imagine. Deși, conform GSP.ro, Sorin Colgeac este noul antrenor interimar, conducerea caută un antrenor. Adi Mutu se pare că nu mai este o opțiune, având în vedere că atât fanii, cât și Adrian Mititelu Jr. nu sunt dispuși să renunțe la Briliant.

Surse din interiorul clubului dinamovist au mai declarat că sunt deja în negocieri cu Cristiano Bergodi, mai spun cei de la GSP.ro, doar că sunt într-un impas datorită salariului mare cerut de italian. În afară de Adi Mutu și Bergodi, se mai vehiculează alte două nume. Este vorba de Vasile Miriuță și de Mircea Rednic. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare.

Urmăriți Playtech.ro și pe