Ce limbă îi învață Elena Gheorghe pe copiii ei. ”Tata ar vrea să i se ducă limba mai departe.”

Ce limbă îi învață Elena Gheorghe pe copiii ei. ”Tata ar vrea să i se ducă limba mai departe.”
Ce limbă îi învață Elena Gheorghe pe copiii săi?

Elena Gheorghe nu vrea să treacă peste cuvântul tatălui, dar și peste o dorința de-a sa, și să-i învețe pe micuții ei lucrul care i-a făcut copilăria mai frumoasa. În ce limbă încearcă  celebra cântăreață să vorbească acasă?

Ce limbă îi învață Elena Gheorghe pe cei doi copii?

Elena încearcă să-i învețe pe copiii săi aromână. Artista cântă de o bună perioadă exclusiv în limba pe care a învățat-o de mică, iar acum vrea ca Nicolas și Amelie șă-și cunoască originile și să le înțeleagă întru totul. Cel mare a reușit deja să învețe câteva cuvinte pri intermediul melodiilor mamei sale și se laudă peste tot cu faptul că este machedon.

“Știe să cânte «Lună albă», «Ma tsi s-adar». Este piesa lui preferată. Îi place foarte mult și îmi spune tot timpul că el este machedon. Îi place ideea asta, să fie machedon. Sunt cuvinte pe care le înțelege – mă rog, fiind un dialect al limbii române, e destul de simplu, dacă ești un pic atent, înțelegi. Sunt foarte multe cuvinte împrumutate. Până la urmă, o să învețe”
Elena Gheorghe

Ce limbă îi învață Elena Gheorghe pe copiii săi?
Ce limbă îi învață Elena Gheorghe pe copiii săi?

„Sunt foarte multe cuvinte împrumutate”

Cu toate că limba aromână îi trezește Elenei amintiri de neprețuit din copilărie, tatăl artistei este cel care vrea neapărat ca micuții să ducă portul și vorba mai departe. Gheorghe Gheorghe le vorbește nepoților machedonește, explicând că este foate important ca moștenitorii săi să nu-și uite rădăcinile.

De asemenea, lucrul de care s-au bucurat membrii familiei Elenei a fost succesul pe care l-a avut aceasta cu albumul exlusiv în aromână pe care a reușit solista să-l scoată de curând. Nu foarte mulți știau înainte piese în acest dialect, dar acum toată lumea este înnebunită în speical după piesele: „Pamporea”, „Lunâ ALbâ”, „Un trandafir crește la firida mea”, piese în aromână pe care artista le-a scos în prim-plan.