16 nov. 2021 | 16:31

Ce legături ar avea Clinica Nera, unde a murit Petrică Mîțu Stoian, cu BOR și ÎPS Daniel

Monden
Ce legături ar avea Clinica Nera, unde a murit Petrică Mîțu Stoian, cu BOR și ÎPS Daniel
„Totul e din donații, de la frigider până la cărți și icoane”

În urmă cu două săptămâni lumea muzicii populare afla cu stupoare de decesul lui Petrică Mîțu Stoian. Informațiile perliminare, și ulterior după necropsie, s-a vehiculat ideea că tratamentul hiperbar de la Clinica Nera i-ar fi fost fatal regretatului solist. De la momentul decesului și până astăzi, alte informații despre clinica din Caraș-Severin au ieșit la iveală, multe dintre ele accentuând anumite nereguli. Astăzi aflăm că instituția privată din Caraș-Severin primea bani din donațiile și colectele făcute chiar de către Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul unei fundații.

Legătura dintre Clinica Nera și Fundația „Sfânta Irina”

Controversata clinică din județul Caraș-Severin se pare că ar avea legături strânse cu Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul Fundației „Sfânta Irina”. De altfel, pe site-ul fundației, la secțiunea „Proiecte”, apare o descriere amplă a clinicii, având în vedere că obiectul de activitate al fundației este îngrijire paleativă pentru bolnavii de cancer, de tip Hopspice.

Pe cât de neverosimil pare, pe atât de reală este toată stiuația din jurul Clinicii Nera, care primea bani, sub formă de donații de la Fundația „Sfânta Irina”, condusă pentru o lungă perioadă de timp de Andreea Băndoiu, astăzi profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” – București.

„Totul e din donații, de la frigider până la cărți și icoane”

Într-un interviu, acordat nu demult, Andreea Băndoiu povestea despre cum au ajuns banii la viitoarea Clinică Nera din Caraș-Severin. În declarația acesteia apare inclusiv numele Gărzii Financiare, care le propunea anumitor persoane să facă donații pentru a le fi trecute cu vederea alte datorii către stat.

„Un om de afaceri a venit cu 100.000 de dolari. Garda financiară, impresionată după un control, a îndrumat niște firme să-și spele păcatele donând aici. Fiul unei foste paciente a dăruit banii câștigați la nunta lui, 25.000 de euro, pentru terapia durerii.

Un important om politic a venit, într-o seară, singur, cu o propunere financiară: „Uitați aici, că e criză, și trebuie să treceți cumva de ea!”. Apoi sunt oamenii simpli și inimoși, unii dau un ban, alții dau o pomană. Totul e din donații, de la frigider până la cărți și icoane”, se menționa în reportajul realizat la Fundația „Sfânta Irina”, de Andreea Băndoiu, conform SpyNews.

Andreea Băndoiu la cârma societății cae a adus milioane de lei în vistieria clinicii

În urma unei anchete jurnalistice s-a mai descoprit că aceeași Andreea Băndoiu a condus și firma Sanogenetic SRL, companie prin intermediul căreia așa-zisele donații au ajuns în conturile noii clinici din Caraș-Severin. La deschidere acesteia au luat parte reprezentanți ai statului, trei miniștrii din Guvernul Orban, printre care Nelu Tătaru, Marcel Vela, dar și Manuela Pătrășcoiu, directorul Companie Națională de Investițiții, cea care a cooordonat consturcția întregului proiect.

Recepția clinicii din Caraș-Severin era făcută în octombrie anul trecut, și avea ca principal obiect de activitate îngrijirea paleativă pentru bolnavii de cancer, și în niciun caz tratamentele hiperbare pentru pacienții post-covid.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru TRUMP! Arma secretă a KAMALEI HARRIS
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro