Ce le cerea Florin Piersic colegelor lui de scenă. ”Nu îi plăceau situațiile astea!”

Ce le cerea Florin Piersic colegelor lui de scenă. ”Nu îi plăceau situațiile astea!”
Ce le cerea Florin Piersic colegelor lui de scenă. ”Nu îi plăceau situațiile astea!”

Celebrul actor de teatru și film, Florin Piersic, a  împlinit pe 27 ianuarie onorabila vârstă de 84 de ani. Mulți dintre colegii săi de scenă îșiaduc aminte, de fiecare dată cu plăcere, de momentele trăite alături de actor pe scenele teatrelor sau pe platourile de filmare.

Ce le cerea Florin Piersic colegelor lui de scenă

Dacă vă întrebați ce face zilele acestea celebrul actor,vă spunem că de mai bine de 10 ani, cu casa inchisă, joacă pe scena Naționalului, alături de Medeea Marinescu, în spectacolul ”Străini în noapte”, un spectacol în care Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără.  Florin Piersic a revenit odată cu acest spectacol pe scena teatrului și chiar el mărturisea că simte că întinerește atunci când joacă pe scenă.

Ce le cerea Florin Piersic colegelor lui de scenă. ”Nu îi plăceau situațiile astea!”
Ce le cerea Florin Piersic colegelor lui de scenă. ”Nu îi plăceau situațiile astea!”

Piesa i se potrivește, este o comedie romantică cu răsturnări de situație, minciună, seducție și o lecție despre cum timpul ne schimbă. Pierre este omul care simte că nu a realizat tot ce și-a propus în viață, iar Julietta este femeia care vrea să obțină ce își propune, să-și recapete o parte din viața pe care a pierdut-o în tinerețe. Drumurile lor se intersectează pentru că fiecare vrea altceva de la celălalt, iar acest lucru îi conduce spre alte secrete care trebuie dezvăluite. Printre colegii de scenă, Medeea a fost cea care i-a stat în ultimii zece ani aproape și, de fiecare dată când povestește despre partenerul ei de scenă, o face cu zâmbetul pe buze și sincer.

”Fără să greşesc, e cel mai iubit actor. Nu o să stau aici să explic de ce, căror roluri sau întâmplări li se datorează această iubire. Important e că ea există şi nu poate fi negată de nici cei mai înverşunaţi cârtitori. E o mare şansă să fiu alături de el pe scenă.”, povestește Medeea.

”Nu îi plăceau situațiile astea!”

Printre multele lucruripovestite, Medeeași-aduce aminte de faptul că celebrul actor le interzicea mai tinerilor colegi să-l ”domnească” și să vorbească cu el ca și cum ar fi un bătrânel neajutorat.

”Nu-i place să fie domnit sau măiestrit. Nu simt asta ca pe o povară, ci ca pe o mare bucurie. Am ajuns să ne cunoaştem atât de bine încât improvizăm, ne place să ne surprindem, să ne facem mici farse sau glume. Publicului îi place asta şi râde şi se bucură cu noi… Improvizaţiile pe care le facem în interiorul poveştii o îmbogăţesc şi o fac să rămână vie. Am adunat atâtea amintiri în atâţia ani de când jucăm (iată, sunt 10 ani) şi poate că peste ani le voi aşterne pe o hârtie”, a mai declarat Medeea Marinescu.

Pe data de 10 februarie 2020, Florin Piersic și Medeea Marinescu au jucat piesa ”Străini în noapte”, la Teatrul Național, sub ochii a o mie de fani. Sala Mare a Teatrului aAțional a devenit neîncăpătoare, biletele s-au vândut imediat, iar printre invitați s-a numărat și celebrul naist Gheorghe Zamfir. Se pare că Florin Piersic nu dă deloc semne de oboseală. Înainte de piesa care a început la ora 20:00 în aplauzele spectatorilor, maestrul și-a făcut apariția într-un costum gri petrol și cu o eșarfă de aceeași nuanță, ținând înainte un discurs.