16 dec. 2023 | 16:56

Ce instalație de brad să cumperi ca să consumi mai puțin curent. Detaliul la care trebuie să fii atent

Social
Ce instalație de brad să cumperi ca să consumi mai puțin curent. Detaliul la care trebuie să fii atent
Ce fel de instalație să folosești pentru a decora bradul, în așa fel încât să nu scoți foarte mulți bani din buzunar.

Având în vedere contextul economic actual, mulți se întreagă cum va arăta factura la energie după ce sărbătorile de iarnă vor lua sfârșit. Iată cum să îți împodobești bradul și pentru ce fel de instalație să optezi, în așa fel încât să faci mai multă economie. La ce trebuie să fii atent.

Costuri duble pe facturi, după sărbătorile de iarnă

Putem număra pe degete zilele care au rămas până la venirea Crăciunului. În contextul economic actual, mulți români au încercat să amâne împodobirea bradului sau alte sarcini specifice sezonului festiv, în încercarea de a face economie la cheltuieli. Tu ți-ai ornamentat pomul de Crăciun?

Indiferent dacă ai făcut asta sau nu, Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi ce fel de instalație de brad ar trebui să cumperi, pentru a nu avea un consum foarte mare de energie. Factura poate prezenta un cost dublu, dacă nu știi pentru ce fel de ornamente să optezi.

Citește și: Aparatul din casă care îți poate dubla factura la curent de sărbători. Te poți alege cu o gaură uriașă în buget

Câți bani plătești, dacă ții instalația în priză mult timp

Luminile LED, eficiente din punct de vedere energetic, pentru pomul de Crăciun pot menține costurile la utilități mai mici în perioada sărbătorilor de iarnă. Consumă cu aproximativ 75% mai puțină energie decât becurile tradiționale și, în plus, produc luminozitate similară.

Dacă ai o instalație clasică de brad și o ții în funcțiune continuu, timp de aproximativ două săptămâni, consumul pentru perioada amintită de energie va fi echivalent consumului pe o lună pentru întreaga locuință. Practic, va trebui să scoți din buzunar o sumă declă de bani la energie.

Ce fel de instalație să folosești pentru a decora bradul

Este recomandat ca, în perioada sărbătorilor de iarnă, să eviți să ții în funcțiune instalația de brad continuu. Bineînțeles, costul de pe factură poate să varieze în funcție de tipul instalației cu care decizi să îți ornamentezi pomul din locuință.

O instalație cu becuri LED are un consum mai mic. Specialiștii recomandă utilizarea ei. Nu este bine să o ții în funcțiune mai mult de 6 ore pe zi, însă un lucru este cert: nu va fi nevoie să scoți din buzunar la fel de mulți bani ca atunci când ai folosi o instalație cu becuri clasice.

Citește și: Locul în care trebuie pus bradul de Crăciun. Ai făcut ani de zile această greşeală, spun experţii

Cum poți să reduci consumul la energie de sărbători

Luminițele aprinse oferă bradului o strălucire minunată de Crăciun. Asigură-te însă, că le stingi odată ce părăsești camera în care ai așezat pomul. Menținerea aprinsă a instalației mai mult de 6 ore pe zi poate să aibă un impact semnificativ asupra costului. Așadar, nu o ține aprinsă nici când mergi la culcare.

O altă modalitate de a reduce costurile în timpul sărbătorilor de iarnă se referă la decorarea locuinței cu mai puține lumini. Poate poți să aplici aceeași regulă și în cazul pomului de Crăciun. Încearcă să imiți efectele alegând globuri strălucitoare, pe care le poți reutiliza în fiecare an, de sărbători.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Rețetă de bulion cu roșii și ardei. Îl poți folosi la prepararea ciorbelor și a sosurilor pentru paste
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
RĂZBOI NUCLEAR în EUROPA! RUSIA a ANUNȚAT CLAR
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro