30 mart. 2020 | 15:55

Ce înseamnă scenariul 4: restricții și măsuri. Care este capacitatea spitalelor din România

Știri generale
Ce înseamnă scenariul 4: restricții și măsuri. Care este capacitatea spitalelor din România
Scenariul 4: Noi resctricții și măsuri

Ce înseamnă scenariul 4? Care sunt restricțiile și măsurile și căror categorii de români se referă? Iată situația reală din România și capacitatea spitalelor din țară!

Ce înseamnă scenariul 4? Restricții și măsuri

Scenariu 4 intervine în momentul în care numărul paceinților cu COVID-19 trece de 2.000. La momentul actual sunt 1.952 de persoane infectate pe teritoriul României, iar planul precizat anterior pare că se apropie mai repede decât am fi crezut. Prima fază a noului plan propus de autorități se bazează pe un număr de 14 spitale – 9 boli infecțioase din faza 1 și 5 de preumologie din țară, pe lângă 34 de spitale suport de pe tot întregul teritoriu care vor suporta îngrijiri strict pentru persoanele care suferă de coronavirus.

În faza aceasta a planului alb, numărul paturilor de ATI din toată țara este de 731 – 121 paturi la boli infcețioase, 50 la pneumonie și 560 la spitalele de suport. Numărul total pentru spitalizare din toată țara este de 7.605. Faza următoare a planului, după ce capacitatea spitalelor de suport va fi depășită, arată că vor fi folosite SPitalele Universitare de Urgență, Spitalele Județene de Urgență și spitalele private.

Ce înseamnă scenariul 4?

Ce înseamnă scenariul 4?

„Ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”

Profesorul Alexandru Rafila a susținut, în cursul zilei de sâmbătă, că cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare se va trece la scenariul 4. În acest context, sunt în așteptare noi acte normative din partea autorităților. Purtătorii de cuvânt ale unităților spitalicești au susținut anterior că dacă va fi cazul scenariului 4, instituțiile vor fi reorganizate – dedicate fiind strict pacienților infectați cu COVID-19. Românii trebuie să știe faptul că noile restricții și măsuri se referă în mare parte la cei bolnavi și la spitale decât la resctricțiile de circulație. Dacă va fi cazul și se vor impune o restrângere a acestora, modificarea va fi posibilă prin altă ordonanță militară.

„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”
Alexandru  Rafila

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro