Când vine vorba de limba pe care o vorbim, în cazul nostru limba română, există expresii care sunt folosite într-un anume context, dar care nu înseamnă neapărat ceea ce aparent ar da de înțeles, cum este și expresia ‘furi curent’, care este olosită greşit de mulţi români. Așa că, citește și află ce înseamnă, de fapt, expresia ‘furi curent’.
Fie că ești muntean, moldovean, oltean sau transilvănean, limba română este aceeași pentru toată lumea. Diferențele, însă, vin din argouri și expresiile folosite în fiecare regiune în parte.
Spre exemplu pâine în Transilvania se mai spune și pită, sau la roșii li se spune părădăi. Sunt anumite cuvinte, și chiar expresii, folosite doar în Muntenia, Transilvania, etc.
Dar, dacă ne referim la argouri, aici este o cu totul altă poveste, având în vedere că de cele mai multe ori expresiile folosite în argou, nu întotdeauna înseamnă ceea ce aparent ar da de înțeles.
Atunci când auzi expresia asta, fără să înțelegi contextul și argoul, ai putea crede că cineva chiar fură curent, și s-ar putea să ai dreptate, dar în realitate cuvintele folosite în expresie se referă la cu totul altceva.
În argou există și alte expresii care au aceeași însemnătate ca și cea despre care vorbim, și se referă la un individ care minte mult, astfel că expresii precum „a duce cu zăhărelul”, sau „a aburi”, etc. Concret, atunci când folosim expresia ‘furi curent’ ne eferim la o persoană care minte dar căreia îi dai de înțeles că știi acest lucru și că nu te poate duce de nas.
Expresia mai poate fi folosită și într-o altă situație, și anume când interlocutorul vorbește mult și aberează. Expresii care aparent ar putea să însemne ceva, dar să transmită un cu totul alt mesaj mai există în argoul limbii române, așa că iată câteva dintre ele: