Ce înseamnă când un câine îţi ia locul după ce te-ai ridicat de pe scaun sau canapea. E mare lucru

de: Ana Chivu
09 08. 2022

Stăpânii de animăluțe de companie trebuie să fie extrem de atenți cu micuții de care au grijă. Un animal fericit are nevoie de mult mai multe decât hrană, apă și un adăpost. Aceștia aleg în majoritatea timpului să ofere semnale sau să facă anumite gesturi pentru a transmite ce au nevoie. Cei care au câini își pot da seama dacă sunt fericiți, îngrijorați, speriați sau dacă au nevoie de mai multă iubire fizică doar din poziția în care dorm. Un specialist a venit cu mai multe detalii despre limbajul special al necuvântătorilor.

Limbajul câinilor: ce înseamnă când îți iau locul după ce te-ai ridicat de pe canapea?

Animalele de companie vorbesc prin gesturi și priviri. Stăpânii trebuie să fie foarte atenți la modul în care aceștia aleg să doarmă, la felul în care mănâncă sau la cum aleg să își petreacă timpul liber.

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca el să se strecoare lângă genunchii tăi atunci când doarme pe o parte. Specialiștii susțin că micuțul este atunci fericit și își lasă responsabilitatea de a avea grijă de casă pe umerii stăpânilor.

Acest lucru se întâmpla des în momentul în care el este pui. Câinii care dorm sub plapumă simt nevoia de o apropiere mai mare de cel care le oferă un acoperiș deasupra capului, motiv pentru care îl vor din ce în ce mai aproape.

De asemenea, necuvântătoarele care îți iau locul când te ridici de pe scaun sau canapea arată afecțiunea din partea animăluțului. El nu dorește ca cineva să îți ia locul, iar pentru asta protejează zona pe care ai ales-o pentru a fi doar a ta. Până și pozițiile lor se pot traduce rapid.

,,Animalele noastre de companie caută să mențină și să crească relația de protecție cu noi”

„Atunci când își aleg pozițiile de somn, animalele noastre de companie caută să mențină și să crească relația de protecție cu noi și nu vor să ne controleze sau să monopolizeze teritoriul”, a spus Peter Neville, expert în comportamentul animalelor, citat de Daily Mail.

„Câinii sunt carnivori prin excelență, dar, în ultimii 30-40 de ani, omul i-a transformat încet dieta naturală. Trebuie să știm că rasele canine au mirosul mult mai dezvoltat decât al omului, aud mult mai bine decât omul, văd mult mai slab decât omul, iar simțul gustului este mult mai slab decât al omului, practic ei putând mânca o viață întreaga cam aceeași mâncare dacă miroase le fel”, mai susține specialistul.