Ce înseamnă când soțul tău doarme cu spatele la tine, de fapt. Motivul uluitor explicat de specialiști

Ce înseamnă când soțul tău doarme cu spatele la tine, de fapt. Motivul uluitor explicat de specialiști
Atentie la aceste semne

Modul în care un cuplu doarme poate dezvălui detalii importante despre relația lor. Ce înseamnă atunci când bărbatul doarme cu spatele?

Felul în care dorm partenerii spune multe despre relația lor

Dormitul îmbrățișat în cuplu este adesea imaginat ca un moment de intimitate și romantism, putând părea chiar o scenă dintr-un film.

Cu toate acestea, în viața reală, cuplurile trebuie să facă compromisuri, cum ar fi împărțirea pernelor, așternuturilor, spațiilor și pozițiilor pentru a dormi confortabil.

Adesea se crede că, cu cât un cuplu este mai apropiat, cu atât mai multă iubire au unul pentru celălalt și că, dacă dorm separat, înseamnă că nu se iubesc la fel de mult, dar nu este necesar să dormi împreună toată noaptea pentru a îți arăta dragostea.

Ce spune știința despre asta?

În 2014, oamenii de știință de la Universitatea din Hertfordshire au intervievat cupluri în timpul Festivalului Internațional de Știință de la Edinburgh pentru a afla cum era relația de cuplu în funcție de modul în care dormeau.

Rezultatele au arătat că 42% dintre cuplurile intervievate au dormit cu spatele unul la celălalt, 31% au dormit în aceeași direcție, adică doar unul dintre parteneri a dormit cu spatele la celălalt, iar 4% au dormit față în față.

12% dintre respondenți au dormit foarte aproape unul de celălalt (la mai puțin de 2,5 centimetri distanță) și 2% foarte departe unul de celălalt (la peste 60 de centimetri).

Cercetătorii au stabilit că poziția de dormit nu este la fel de importantă ca distanța – cu cât erau mai departe unul de celălalt, cu atât mai proastă era dinamica relației lor.

„Una dintre cele mai importante diferențe a implicat atingerea, 94% dintre cuplurile care și-au petrecut noaptea în contact unul cu celălalt fiind fericiți cu relația lor, față de doar 68% dintre cei care nu s-au atins”, a explicat Richard Wiseman, responsabil de cercetare.

Ce înseamnă când partenerul tău îți întoarce spatele când dormi?

În interpretarea rezultatelor, cercetătorii au concluzionat că, prin faptul că se află unul cu spatele la celălalt sau dorm fără să se îmbrățișeze tot timpul, cuplurile au o legătură puternică de încredere și confort.

Acest lucru înseamnă că partenerii își păstrează individualitatea, creându-și propriul spațiu cu această poziție și nu au nevoie să fie unul lângă celălalt tot timpul, deoarece există încredere și dragoste între ei.

Cu toate acestea, contactul este un element important, deoarece, potrivit sondajului, acesta este cel care determină nivelul de satisfacție sau de fericire între cupluri.

Adică, unii îndrăgostiți pot dormi cu spatele unul la celălalt, dar rămân suficient de aproape pentru a-și arăta dragostea fără să se îmbrățișeze neapărat.