Ce înseamnă când șoferul din fața ta pune avarii să mulțumească. Puțini oameni știau asta

Ce înseamnă când șoferul din fața ta pune avarii să mulțumească. Puțini oameni știau asta
Pornim avariile atunci când avem nevoie să comunicăm în trafic

Pe drum, nu sunt întotdeauna șoferi imprudenți și nervozitate. Cel mai adesea, veți găsi șoferi amabili, care vă vor ajuta atunci când aveți nevoie. Există câteva semnale pe care șoferii le dau reciproc pentru a te informa despre anumite lucruri. Multe dintre aceste semnale sunt făcute cu sistemul de avarii.

Ce înseamnă când șoferul din fața ta pune avarii să mulțumească

În general, între șoferii din trafic există mai multe moduri de a comunica unii cu alții. Puteți folosi claxonul atunci când este necesar pentru a evita coliziunile. Nu claxonați niciodată dacă încetinirea sau oprirea vehiculului dvs. va preveni o coliziune. Este mai sigur să folosiți doar frânele.

De asemenea, vă puteți folosi farurile. Este posibil să trebuiască să vă aprindeți farurile de avarii  în anumite circumstanțe pentru a atrage atenția unui alt șofer care poate nu vă vede. Porniți luminile de avarii, numite și intermitente de urgență, pentru a arăta că există un pericol sau o coliziune în față sau dacă aveți probleme cu vehiculul. O altă formă de comunicare în trafic, în cazul în care depășiți un alt șofer, sau vi se dă voie  să treceți de pe o bandă pe alta, este semnalizarea cu farurile de avarie.

Puțini oameni știau asta

Cu alte cuvinte este un alt mod e a mulțumii colegului din trafic. Semnalul care dă de înțeles că ți se va mulțumi, este cel scurt, iar politicos este să-i răspunzi, la rândul tău, cu farurile din față, tot cu semnale scurte.

În ultima perioadă, tocmai datorită acestui mod de comunicare între șoferi, producătorii auto de top experimentează noi tehnologii. Sunt tehnologii care vor permite mașinilor și semafoarelor să comunice. În același timp vor lucra împreună pentru a ușura congestia, a reduce emisiile și a crește siguranța.

Ce înseamnă când șoferul din fața ta pune avarii să mulțumească. Puțini oameni știau asta
Noi tehnologii pentru comunicarea în trafic fără a mai folosi farurile de avarii

Volkswagen  a făcut echipă cu Siemens pentru a testa un sistem inteligent de lumină în orașul său natal din Germania, Wolfsburg. Companiile au amenajat o secțiune de drum cu 10 sisteme de semnalizare a traficului care transmit informații despre fazele lor luminoase.

Ideea este că sistemul va putea spune șoferului când să se aștepte la un val de lumini verzi. Scopul este de a face sistemul să funcționeze în cele din urmă cu o gamă largă de mașini și mărci.

De asemenea, tehnologia ar putea contribui la îmbunătățirea siguranței prin transmiterea directă a șoferului a informațiilor despre condițiile de trafic. Volkswagen și Siemens folosesc senzori pentru a detecta pietoni și bicicliști la două dintre intersecțiile din Wolfsburg.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI