08 sept. 2023 | 13:09

Ce ingrediente pune tanti Lenuța de la Chinteni pentru cea mai bună rețetă de plăcintă. Așa îi dă gustul de la țară

Sfaturi Culinare
Ce ingrediente pune tanti Lenuța de la Chinteni pentru cea mai bună rețetă de plăcintă. Așa îi dă gustul de la țară
Ce ingrediente pune tanti Lenuța de la Chinteni pentru cea mai bună rețetă de plăcintă. Așa îi dă gustul de la țară

Bunica lui Mircea Bravo este tot mai activă în mediul online. Lenuța Modolovan și-a surprins recent urmăritorii cu o rețetă de plăcintă. Aceasta a arătat pas cum trebuie făcută. În plus, bunica le-a oferit și câteva sfaturi. Iată ce ingrediente pune tanti Lenuța de la Chinteni pentru cea mai bună rețetă de plăcintă.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru plăcintă?

La baza celor mai reușite plăcinte stă aluatul. Tanti Lenuța de la Chinteni a dezvăluit rețeta tradițională după care-l face. Pentru realizarea aluatului, veți avea nevoie de apă, lapte, ulei și făină. Când alutaul este făcut, acesta se lasă la dospit timp de două ore.

”Plăcintele le-am frământat cu apă și cu o țâră de lapte. Am pus o țâră de ulei în aluat. La dospit le-am lăsat vreo două ceasuri.”

În ceea ce privește umplutura, puteți opta pentru magiun de prune sau pentru brănză de oaie. Este important ca magiunul să fie pergătit în casă. Acesta reușește să ofere gustul specific copilăriei.

Citește și: Cum face tanti Lenuța din Chinteni mămăliga cu brânză și cârnăciori. Ingredientele pentru un gust unic

Secretul celui mai delicios preparat

Un rol important îl are și făina. Tanti Lenuța de la Chinteni preferă să o cumpere direct de la moară. Cu ajutorul acestei făini, pâinea dar și plăcintele ies foarte bune.

”Alții mai seamănă și merg la moară. Cumpăr și fac pită. Tare bună e pita pe care o fac în casă.”

Citește și: Câți bani a costat filmul „Mirciulică”. Vloggerul Mircea Bravo a cheltuit sute de mii de euro din buzunarul lui VIDEO

Motivul pentru care bunica lui Mircea Bravo nu mai seamănă grâu

Înainte, bunica lui Mircea Bravo prefera să-și facă făina de casă. Însă, problemele de sănătate i-au determinat să nu mai semene grâul. Cu toate acestea, Tanti Lenuța de la Chinteni mai cumpără, din când în când, fâină de la moară. Aceasta stă la baza celor mai gustoase preparate, de la plăcintă până la tradiționala pită.

”Noi am semănat și am mers la moară la Cătălin și am făcut. Acum mi-am vândut tractorul. Badea nu mai poate. A avut accident la ambele picioare și apoi am vândut tractorul și pământul l-am dat la un nepot. L-am dat să mi-l lucreze. Alții mai seamănă și merg la moară”.

Citește și: Mircea Bravo, despre oferta primită pentru a face reclamă la jocurile de noroc. Ce spune despre acuzaţiile aduse de Micutzu

Parteneri