Ce incidente s-au înregistrat la transportul buletinelor de vot. Poliția a dat amenzi usturătoare

Ce incidente s-au înregistrat la transportul buletinelor de vot. Poliția a dat amenzi usturătoare
Ce au descoperit polițiștii la transportul buletinelor de vot? Foto: mondonews.ro

Cu doar o zi înainte de alegerile prezidențiale, apar deja primele incidente. Poliția Română a constatat deja primle nereguli la mai puțin de o zi de la primul tur al alegerilor prezidențiale în care românii sunt așteptați la vot pentru a-și alege președintele pentru următorii cinci ani.

 

Ce nereguli au fost sesizate de Poliția Română

Poliția Română a gpsit la conducătorii auto care transportă buletinele de vot urme de alcool în sânge.

„În urma testării conducătorilor auto angrenați în transportul buletinelor de vot au fost depistați doi șoferi, care la testarea cu aparatul etilotest au prezentat valori de 0,06 și respectiv 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmit reprezentanții Poliției Române.

Acești cetățeni care au fost găsiți cu alcoolemie în sânge, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei și de asemenea le-au fost reținute permisele de conducere.

„Pentru a ne asigura că nu vor exista incidente pe parcursul acestei activități, toți conducătorii auto sunt testați cu aparatul alcooltest și de asemenea sunt verificate documentele, atât ale celor ce se află la volan, cât și ale autoturismelor de transport”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Au început pregătirile pentru votare

Conform regulamentelor pregătirii proceselor de votare care urmează să aibă loc mâine, astăzi, începând cu ora 08.00 a acestei dimineți s-a început transportul buletinelor de vot către secțiile organizate la nivelul municipiului Bucureşti. Poliția Capitalei acționează în aceste zile cu peste 2. 200 de polițiști, cărora li se alătură alte efective ale Ministerului Afacerilor Interne.

Urnele de vot s-au inchis
Astăzi se transportă oficial buletinele de vot

„După ce buletinele vor ajunge în siguranță la secțiile organizate, ne vom prelua posturile dedicate, și aici vorbim despre paza obiectivelor atribuite, adică spațiile unde sunt organizate secțiile de votare. Ne vom îndeplini întocmai obligațiile, în acord cu atribuțiile poliției. De asemenea, suntem pregătiți sa intervenim la orice apel 112 sau solicitare directă” este mesajul transmis de Poliția Română astăzi.