Ce icoane este bine să ai în casă. Sunt speciale și te vor ajuta enorm

Ce icoane este bine să ai în casă. Sunt speciale și te vor ajuta enorm
Ce icoane este bine să ai în casă.

Ce icoane este bine să ai în casă, ca să atragi norocul. Icoana este considerată o reprezentare a divinității sau a sfinților, iar imaginile de pe ele sunt o reamintire a existenței lumii spirituale. Icoanele sunt concepute pentru rugăciune, pentru comunicarea cu divinitatea. Creștinii ar trebui să aibă diferite icoane în casele lor, fiind speciale și de mare ajutor.

Ce icoane este bine să ai în casă. Unde trebuie să le așezi

Icoanele ar trebui să fie prezente în fiecare cameră din casă. În camera principală a casei trebuie să faci iconostasul, adică plasarea tuturor imaginilor sfinte în același loc. Trebuie să ai icoane care îl ilustrează pe Iisus Hristos, Fecioara Maria, Sfânta Treime, Îngerul păzitor.

Icoanele trebuie plasate în partea de est a casei, iar asta pentru că, în Biblie, Iisus Hristos este numit „Soarele adevărului”, precum și „Estul”. Obiceiul de a plasa icoanele pe partea estică provine din religia evreiască. Însă dacă realitatea din locuință face imposibilă plasarea icoanelor în colțul estic, le poți plasa în orice alt loc al camerei.

În apropierea icoanelor nu ar trebui să mai fie nimic care ar putea distrage atenția de la rugăciune. Icoanele trebuie plasate într-un loc special pentru ele. Locul în care sunt amplasate imaginile sfinte se numește „unghiul roșu”.

Crucea trebuie să fie situată mai presus de toate icoanele, întrucât imaginea crucifixului a reprezentat un simbol principal al lumii creștine. O icoană ar trebui plasată și la intrarea în casă, deasupra ușii sau oe cel mai apropiat perete de la intrare.

Câte icoane este bine să ai în casă

Icoana nu trebuie văzută ca pe un talisman aducător de noroc, ci o imagine prin care oamenii se îndreaptă către Dumnezeu, și doar prin rugăciune bunăstarea se va pogorî asupra familiei.

În plus, dacă fiecare familie are un sfânt patronal, din casă nu trebuie să lipsească și icoana respectivului sfânt, întrucât acesta este protectorul în chip de deosebit. Numărul icoanelor poate fi 3 sau 4, însă mai mult decât numărul este importantă credința puternică învestită în ele, în timpul rugăciunii.

Icoana Mântuitorului nu trebuie să lipsească însă din casă, deoarece lui i se adresează toate rugăciunile. De altfel, întregul cult ortodox este adresat Mântuitorului. Evlavia populară este însă mult mai apropiată de Maica Domnului, întrucât este simțită ca o mamă protectoare, mijlocitoare pentru oameni.

De asemenea, de știut este și faptul că atunci când te rogi în fața icoanei Maicii Domnului sau în fața lui Iisus Hristos, mintea trebuie să îți fie concentrată doar către asta, fără perturbări.

Ce putere au icoanele

Se crede că icoanele au mari puteri, iar puterea icoanelor vine de la însuși Dumnezeu. Spre exemplu, icoanele au puterea de a scoate adevărul la suprafață și de a-i proteja pe care care se încred în puterea lor. De altfel, există icoane care plâng pentru nedreptatea lumii, care au păzit prunci de foc și de cutremur. De asemenea, icoanele pot înfăptui minuni, iar Dumnezeu apără casele în care există icoane. De altfel, pentru orice casă icoana poate fi privită ca stâlpul puternic de legătură dintre lumea aceasta și cea cerească, și apărându-i pe toți cei apropiați de cele rele.