Ce i-a transmis Elena Udrea judecătoarei care a condamnat-o. Este jenant pentru fostul ministru

de: Năstase Mirabela
02 03. 2021

După ce a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție, Elena Udrea a avut o reacție acidă la adresa judecătoarei, susținând că o blesteamă.

Ce i-a transmis Elena Udrea judecătoarei care a condamnat-o

Elena Udrea a aflat în această dimineață că a primit 8 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție. Ea a spus că a fost șocată de veste, susținând că a revenit în România cu speranța cu au avut loc schimbări în domeniul Justiției. Potrivit spuselor sale, ea a depus toate probele.

„Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite. Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”, a afirmat Elena Udrea, potrivit Antena 3.

Elena Udrea a vorbit și despre judecătoarea care i-a studiat cazul. Potrivit spuselor ei, instanța ar recunoaște că nu ar exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, după cum a fost descrisă fapta Elenei Udrea.

„Vă dau un exemplu pentru care sentința aceasta a fost un șoc pentru mine. Instanța recunoaște că nu exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu exista text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că nu știu ce discuție, într-un raport Greco, de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul”, a spus Elena Udrea.

Se simte nedreptățită

Tot Elena Udrea a mai menționat că se simte nedreptățită.

„Dacă ar fi vrut să mă condamne, doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu. Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Nu știu dacă de la SRI, habar nu am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege.

„Dacă ei voiau doar să îi dea un avertisment, sau să se răzbune pe Traian Băsescu, să îl atace, era suficient din șase acuzații care mi s-au adus, să mă condamne pe una singură, era același lucru. De ce au trebuit să mă condamne și pe cele mai absurde dintre acuzații? Gândiți-vă că există o acuzație de spălare de bani, în care procurorii spun că faptul că eu am folosit niște bani cash în campania de referendul, sigur banii ăia veneau dintr-o faptă penală. Pentru că Elena Udrea e judecată și în dosarul Gala Bute”, a mai spus fostul ministru.

”O blestem”

Elena Udrea a spus și că o blesteamă pe judecătoare și că nu știe cum va putea dormi judecătoarea la noapte.

„Cu toate acestea, judecătoare mă condamnă și pentru această spălare de bani. Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a mai spus Elena Udrea.