Marian Godină, polițistul cunoscut pentru relatările sale pline de umor și ironie fină, a împărtășit recent pe rețelele de socializare o întâmplare inedită. Într-o postare care a devenit rapid virală, Godină a povestit interacțiunea sa cu un cerșetor care l-a abordat, declanșând o serie de comentarii amuzante și aluzii politice.
În postarea sa, Marian Godină a relatat cum, ieșind dintr-un magazin, a fost abordat de un cerșetor ”bine îmbrăcat și aranjat”, care părea tânăr și sănătos.
Cerșetorul nu a rostit niciun cuvânt la început, ci doar a gesticulat. Intrigat de situație, polițistul l-a întrebat de ce nu merge să lucreze. Spre surprinderea sa, cerșetorul nu părea să înțeleagă întrebarea, dar după o clipă de ezitare, a răspuns simplu: ”Sprechen Sie Deutsch?”.
Postarea a generat rapid mii de reacții, iar comentariile au început să curgă, mulți internauți făcând legătura cu o declarație controversată recentă, legată de ipotetica migrație a germanilor pentru locuri de muncă în România.
Mai mulți urmăritori ai lui Marian Godină au asociat răspunsul cerșetorului cu afirmațiile lui Călin Georgescu, care a susținut într-un interviu că, în viitor, germanii vor veni să lucreze în România, însă toate locurile de muncă vor fi ocupate de români.
”Ha-ha, au venit deja nemții la lucru în România, dar cum toate locurile erau ocupate, au trecut la cerșit”, a comentat cineva cu umor. Alții au continuat în același ton: ”A avut dreptate Georgescu, nemții au ajuns să lucreze aici, dar nu așa cum ne imaginam.”
De asemenea, câțiva internauți au făcut glume despre ”începerea lucrării la canal”, o aluzie la un proiect imaginar care ar atrage forță de muncă străină.
Interacțiunea relatată de Marian Godină a fost văzută de unii ca un simplu episod amuzant, dar alții au interpretat-o drept o ironie subtilă la adresa unor declarații politice nerealiste.
Prin tonul său caracteristic, fostul polițist a reușit încă o dată să transforme o situație obișnuită într-o poveste memorabilă, generând atât hohote de râs, cât și o reflecție asupra situației economice și sociale.
În final, rămâne întrebarea: ”Vor veni vreodată germanii să lucreze în România?” Până atunci, se pare că măcar cerșetorii vorbesc deja limba germană.