02 mai 2022 | 18:29

Ce i-a făcut Kremlinul unui oligarh rusă care a criticat războiul din Ucraina: „Mă tem că voi fi ucis”

News
Ce i-a făcut Kremlinul unui oligarh rusă care a criticat războiul din Ucraina: „Mă tem că voi fi ucis”
„Nu am putut discuta despre preț. A fost ca un ostatic - iei ceea ce ți se oferă. Nu am putut negocia"

Occidentul a fost de neoprit atunci când a impus sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, apropiați de Kremlin. Mare a fost surpriza, însă, când magnatul rus Oleg Tinkov a declarat că a fost nevoit să își vândă participațiile la unul dintre cele mai mari companii rusești. Oligarhul avea participații la cele mai mari bănci din Rusia. Întrebat de ce, acesta a răspuns că se teme pentru viața sa după ce a criticat războiul din Ucraina.

Oleg Tinkov, oligarhul rus care l-a criticat pe Putin

Oleg Tinkov a fondat Tinkoff Bank, una din cele mai importante instituții financiare din Rusia. Recent a declarat că a fost forțat să vândă participația de 35% deținută de familia sa în bancă.

Oligarhul rus a făcut recent comentarii pe Instagram în care a criticat Rusia și invazia acesteia în Ucraina. Tinkov a declarat că și-a angajat gărzi de corp după ce prietenii l-au avertizat că ar trebui să se teamă pentru viața sa.

Oleg Tinkov, care a fondat banca digitală Tinkoff Bank în 2006, a descris războiul din Ucraina ca fiind „o nebunie”. În același timp i-a catalogat pe toți cei care îl susțin drept „cretini” într-o postare pe Instagram din 19 aprilie.

Săptămâna trecută s-a raportat că a vândut participația de 35% deținută de familia sa în Tinkoff Bank. Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți.

Omul de afaceri a declarat pentru The New York Times că „vânzarea disperată, o vânzare de foc” i-a fost impusă de Kremlin.

„Nu am putut discuta despre preț. A fost ca un ostatic – iei ceea ce ți se oferă. Nu am putut negocia”, a declarat leg Tinkov pentru The New York Times.

Deși nu a dezvăluit prețul, oligarhul a declarat  că și-a vândut participația la 3% din ceea ce credea că este valoarea reală a acesteia.

Tinkoff Bank a negat caracterizarea sa a evenimentelor într-o declarație pentru The Times. Oficialii instituției au mai spus că nu au existat „niciun fel de amenințări de orice fel împotriva conducerii băncii”.

Oleg nu a mai fost la Moscova de mulți ani, nu a participat la viața companiei și nu a fost implicat în nicio chestiune”, ar fi spus oficialii Tinkoff în declarație.

Care este valoarea de piață a oligarhului

Conform Forbes, valoarea netă a lui Tinkov, la apogeul său, a fost de 7,7 miliarde de dolari. De la începutul războiului, acțiunile fostului holding al Tinkoff, TCS Group Holdings, s-au prăbușit cu peste 90%, mai spune Forbes.

Decizia lui Oleg Tinkov de a-și vinde participația a fost făcută publică săptămâna trecută. Atunci a declarat că se retrage pentru a se dedica mai mult timp îngrijirii sănătății și familiei sale.

Participația lui Tinkov la TCS a fost vândută conglomeratului Interros. Acesta este deținut de cea mai bogată persoană din Rusia, Vladimir Potantin. Deși detaliile exacte despre vânzare nu au fost făcute publice, capitalizarea de piață a companiei se ridica recent la 650 de milioane de dolari, după ce și-a pierdut masiv valoarea de la începutul invaziei.

Conform Forbes, Oleg Tinkov ar putea primi undeva în jur de 225 de milioane de dolari. În 2020, Tinkov a renunțat la funcția de președinte al Tinkoff Bank după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută.

Fiu al unui miner siberian, Oleg Tinkov a fost unul dintre puținii miliardari autohtoni din Rusia care și-a făcut averea în afara industriei miniere și energetice.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro