Ce gafă a făcut Vlad Voiculescu. A spus totul, în fața camerelor TV

Ce gafă a făcut Vlad Voiculescu. A spus totul, în fața camerelor TV
Vlad Voiculescu anunță că se modifică Ordinul 570

Astăzi ar fi trebuit să fie ziua cea mare, zi în care Vlad Voiculescu anunța modificarea Ordinului 570. Ordinul emis în 6 aprilie anul trecut stabilea protocoalele pentru înmormântarea pacienților decedați de covid. Numai că, încă odată, Ministrul Vlad Voiculescu a gafat impardonabil în fața camerelor de luat vederi.

Vlad Voiculescu gafează încă odată public

În această dimineață, după un scandal monstru generat de protocoalele Ordinului 570 din 6 aprilie 2020, semnat de Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu anunța într-o conferință de presă modificarea acestuia printr-un alt Ordin de ministru.

După apariția în spațiul public a unui document semnat de cele 18 Culte Religioase și trimis actualului ministru, care nu a dorit semnarea acestuia, astăzi Vlad Voiculescu anunța modificarea acestui Ordin. Numai că Vlad Voiculescu gafa impardonabil, a câta oară, prin declarațiile de astăzi.

Întrebat dacă prin modificarea Ordinului aparținătorii vor putea da haine pentru a fi îmbrăcați cei decedați, Vlad Voiculescu răspundea sec: ”Nu scrie nicăieri în ordinul de ministru că oamenii nu trebuie să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat, e vorba de lipsa de bun simț”.

Gafa este cu atât mai mare, cu cât în spațiul public a circulat Ordinul 570 în care era scris negru pe alb exact contrariul acestei afirmații. La câteva ore de la acest moment Vlad Voiculescu revine cu o rectificare, printr-o postare pe Facebook. De fapt în cele afirmate ulterior nu face altceva decât să mintă încă odată, declarând:

”Tocmai am avut declaraţii de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informaţie greşită. Am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, aşa cum mai mulţi reporteri au semnalat, o parte a celor decedaţi – şi anume cei autopsiaţi – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2

Dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac>. Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta. O voi modifica în cursul zilei de astăzi”, anunţă Voiculescu.

Se modifică Ordinul 570

În speță, Ordinul semnat de Nelu Tătaru implementa protocoale inumane în acceptul celor 18 Culte Religioase. Pacienții decedați de pe urma infectării cu covid nu aveau dreptul la înhumare conform ritului religios din care făceau parte.

Conform protocoalelor, erau puși în saci de plastic, fără a fi îmbrăcați, și duși la cimitr într-un sicriu sigilat. Preoții nu aveau voie să facă slujbe religioase. Famiiliile nu aveau voie să-i vadă sau să le facă priveghi. În conferința de presă de astăzi, Vlad Voiculescu a anunțat care vor fi modificările aduse la vechea ordonață de ministru, anunțând:

„Vorbim de accesul preotului în spital. De asemenea, în plus față de solicitările cultelor avem în vedere lucrul acesta și pentru aparținători, cu respectarea unor reguli foarte stricte.

Consider că pacienții care au nevoie de susținere să o primească atât din partea reprezentanților cultelor, cât și din partea unui aparținător. Asta trebuie să se facă în condiții de siguranță. Mai ales pentru cei care vor șă-și ia adio de la cei dragi. Încercăm să facem acest lucru în condiții de siguranță”, a mai spus ministrul Vlad Voiculescu.

.

Urmăriți Playtech.ro și pe