Ce funcție va ocupa Viorica Dăncilă, după demisia de la șefia PSD. Se întoarce de unde a plecat

Ce funcție va ocupa Viorica Dăncilă, după demisia de la șefia PSD. Se întoarce de unde a plecat
Ce funcție va ocupa Viorica Dăncilă, după demisia de la șefia din PSD

Anul 2019 a fost un dezastru pentru Viorica Dăncilă. Deși putea lejer să-l creadă cel mai bun an din cariera sa, totul s-a zdruncinat în turul I al alegerilor prezidențiale. Ce funcție va putea ocupa aceasta, după renunțarea de bună voie la șefia Partidului Social Democrat?

Ce funcție va ocupa Viorica Dăncilă, după demisia de la șefia PSD?

Viorica Dăncilă a avut parte de un an la extreme. Pe cât de bune îi puteau părea lucrurile la început, în ceea ce privește cariera politică, pe atât de dezastruoase a ajuns să fie deznodmântul alegerilor. După ce s-a văzut cu titulatura de premier al România, a plusat. Candidata PSD care a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale a sperat că va ajunge să pună mâna pe titulatura de președinte al țării. Din păcate, povestea sa s-a terminat la polul opus.

După un eșec istoria la prezidențiale, Dăncilă a ajuns să-și dea demisia din cadrul formațiunii care a susținut-o pe tot parcursul luptei pentru Cotroceni și nu numai. Cel care a fost numit în locul său în fruntea partidului este Marcel Ciolacu. În acest context, fostul prim-ministru al țării se va întoarce la conducerea organizației de femei.

Ce funcție va ocupa Viorica Dăncilă, după demisia de la șefia PSD
Ce funcție va ocupa Viorica Dăncilă, după demisia de la șefia PSD

Decizia Comitetului Executiv

Noua conducere va trebui să organizeze un Congres, care va avea loc în februarie. Cel care a refuzat să demisioneze din funcția de președinte executiv al PSD și a rămas pe poziții, față de alți lideri, a fost Eugen Teodorovici. Din nefericire pentru acesta, funcția sa nu se mai regăsește în organigrama nouă a conducerii interimare a partidului.

Conform comunicatului de presă transmis de Partidul Social al Democrat, „Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a decis, în urma demisiei doamnei președinte, Viorica Dăncilă, și a dizolvării Biroului Permanent Național, alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranziție echilibrată până la organizarea unui viitor Congres al partidului în care să fie aleasă nouă conducere statutară”

Urmăriți Playtech.ro și pe