Cea mai mare temere a lumii moderne, considerată un adevărat flagel, este depresia. Cu toate astea oamenii au și alte temeri, unele ascunse, altele declarate. Un studiu recent a scos în evidență cam care ar fi temerile românilor în această perioadă. Cum era de așteptat una dintre temeri este cea legată de îmbolnăviri.
Cercetările arată că cel mai mare obstacol în calea succesului continuu nu este timpul, banii sau resursele, este rezistența la schimbare și lipsa toleranței la risc. Pe cât de rapidă și imprevizibilă este lumea de astăzi, suntem cu toții obligați să ne adaptăm zilnic. În anii de cercetare s-a constatat că frica vine în șase forme.
Dacă ne schimbăm perspectivele și învățăm să le cucerim, posibilitățile vor fi nesfârșite în 2021, spun specialiștii în studiile comportamentale. Conform unui studiu realizat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România în 2020, românii au mai multe temeri, printre care, cum era de așteptat, temerea de îmbolnăvire.
În studiul realizat de UNSAR, s-a folosit așa-numitul Barometrul UNSAR-IRES, și, conform acestora, s-a axat pe „Percepția riscului și cultura asigurărilor în România”. Studiu a fost făcut anul trecut, în luna mai a anului 2020, și a reflectat ce temeri au avut românii în anul pandemiei.
„Incendiul este perceput, încă o dată, ca fiind principalul risc care ar putea afecta stabilitatea financiară a românilor. În același timp, se observă că evoluția pandemiei de COVID-19 a ridicat noi îngrijorări în ceea ce privește sănătatea fiecăruia.
În mod similar, incidența ridicată a accidentelor rutiere, care plasează România pe primele locuri în rândul statelor europene din perspectiva numărului de victime, rămâne o preocupare continuă.” a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.
Principalele temeri, de incendiu, îmbolnăvire sau dezastre naturale, au fost principalele răspunsuri date în acest studiu realizat cu „1.309 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani și pe un eșantion de screening de 2.555 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, prin metoda CATI”, spune UNSAR. Conform datelor publicate, următoarele temeri au avut preponderența cea mai mare în acest studiu:
Barometrul UNSAR-IRES a fost realizat pentru a vedea câtă încredere au românii în societățile de asigurări aflate pe piața românească. În același timp studiul a reflectat faptul că 53% dintre români, în creștere față de 2019, sunt dispuși să aibă încredere în societățile de asigurări din România în această perioadă.