16 nov. 2023 | 11:28

Ce fenomene astrologice vor fi în 2024. Va fi anul eclipselor de soare și lună

Diverse
Ce fenomene astrologice vor fi în 2024. Va fi anul eclipselor de soare și lună
De unde o poți vedea

Anul 2024 aduce cu el fenomene astrologice spectaculoase. Mai exact, pe 8 aprilie 2024, va avea loc o eclipsă totală de soare. Ea va fi vizibilă de-a lungul unei fâșii din America de Nord, trecând de la Oceanul Pacific de Sud, prin nordul Mexicului, centrul și Estul Statelor Unite, sud-estul Canadei și se va termina în nordul Oceanului Atlantic. Ce fenomene astrologice vor fi în 2024? Această eclipsă nu este singura, ci vom mai avea parte și de altele.

Eclipsa totală de soare din 2024

O eclipsă totală de soare are loc atunci când Luna se află exact între Soare și Pământ, aruncând umbra sa pe o mică porțiune a suprafeței Pământului. 

Citește și: Cele mai descurcăreţe zodii. Ies cu bine din orice situaţie, sunt abile şi fără teamă

Cei care se îndreaptă spre „culoarul totalității” – locul din care eclipsa se vede cel mai bine – vor vedea cum Luna se deplasează treptat în fața Soarelui, reducându-l la o fâșie subțire și apoi acoperind complet Soarele – pentru câteva minute scurte, dar spectaculoase. 

În timpul totalității, atmosfera exterioară a Soarelui, cunoscută sub numele de coroană, devine vizibilă, în timp ce peisajul de dedesubt devine aproape întunecat ca noaptea.

Pe cea mai mare parte a traseului eclipsei, oamenii pot experimenta mai mult de patru minute de totalitate. Aproape 32 de milioane de oameni locuiesc în interiorul traseului de unde se va vedea eclipsa, care va merge de la sud-vest la nord-est, cuprinzând orașe precum Dallas, Little Rock, Indianapolis, Cleveland și Buffalo – cu San Antonio, Austin, Cincinnati și orașul canadian Montreal aflându-se la marginea traseului eclipsei.

Vezi și: Cinci zodii afectate de prima eclipsa de Soare din 2023. Vor fi răsturnări de situaţie, cine se îmbogăţeşte în următoarea perioadă

În timpul unei eclipse, umbra Lunii nu rămâne pe loc; în schimb, se deplasează pe acea cale lungă și îngustă a totalității. 

Eclipsa din 2024 este un eveniment de primăvară – ceea ce înseamnă, din păcate, o posibilitate puternică să fie nori. 

Indiferent de condițiile cerului, peisajul se va întuneca dramatic în timpul totalității. Chiar dacă este noros, priveliștile și sunetele unei eclipse solare sunt fascinante, inclusiv toate felurile de comportamente ciudate ale animalelor.

Știința din spatele eclipselor

O eclipsă totală de soare are loc atunci când Luna trece între Soare și Pământ, blocând complet fața Soarelui. Persoanele aflate în centrul umbrei Lunii atunci când aceasta atinge Pământul vor experimenta o eclipsă totală. 

Citește și Zodiile care pierd bani mulți în noiembrie. Vor avea mult ghinion și cheltuieli mari

Cerul se va întuneca, exact ca și cum ar fi zori sau amurg. Dacă vremea o permite, persoanele aflate în calea unei eclipse totale de soare pot vedea coroana Soarelui, atmosfera exterioară, care în mod obișnuit este învăluită de lumina strălucitoare a Soarelui. 

Eclipsa totală de soare este singurul tip de eclipsă solară în care observatorii pot îndepărta pentru scurt timp ochelarii de eclipsă (care nu sunt la fel ca ochelarii de soare obișnuiți) în perioada scurtă de timp când Luna acoperă complet Soarele. 

Eclipsă Anulară de Soare

O eclipsă anulară de soare are loc atunci când Luna trece între Soare și Pământ, dar când se află la sau în apropierea punctului său cel mai îndepărtat de Pământ. Deoarece Luna este mai departe de Pământ, apare mai mică decât Soarele și nu acoperă complet Soarele. 

Ca rezultat, Luna apare ca un disc întunecat deasupra unui disc mai mare, luminos, creând ceea ce pare a fi un inel în jurul Lunii. Următoarea eclipsă anulară în Statele Unite va avea loc pe 14 octombrie 2023.

Eclipsă Parțială de Soare

O eclipsă parțială de soare are loc atunci când Luna trece între Soare și Pământ, dar Soarele, Luna și Pământul nu sunt perfect aliniate. Doar o parte a Soarelui va apărea acoperită, dându-i o formă de semilună. În timpul unei eclipse totale sau anulare de soare, persoanele aflate în afara zonei acoperite de umbra interioară a Lunii văd o eclipsă parțială de soare.

Eclipsă Hibridă de Soare

Deoarece suprafața Pământului este curbată, uneori o eclipsă poate oscila între anulară și totală pe măsură ce umbra Lunii se deplasează pe glob. Aceasta este numită eclipsă hibridă de soare.

Ce fenomene astrologice vor fi în 2024

Anul viitor vine cu mai multe surprize din punct de vedere al fenomenelor astrologice. 

Vor fi trei eclipse lunare și două solare, dintre care una totală. Iată datele lor:

Vezi și: Horoscop 13-19 noiembrie 2023. Mihai Voropchievici, despre zodia care are mare noroc la bani. Se schimbă tot

24–25 Mar – Eclipsă Lunară

(Penumbrală)

Se va vedea din: Mare parte a Europei, Nordul/Estul Asiei, Marea parte a Australiei, Marea parte a Africii, America de Nord, America de Sud, Pacific, Atlantic, Arctic, Antarctica

8 Aprilie – Eclipsă Solară

(Totală)

Va fi vizibilă în: Vestul în Europa, America de Nord, Nord în America de Sud, Pacific, Atlantic, Arctic

17–18 Septembrie – Eclipsă Lunară

(Parțială)

Se va vedea din: Europa, Mare parte a Asiei, Africa, America de Nord, America de Sud, Pacific, Atlantic, Oceanul Indian, Arctic, Antarctica

2 Octombrie –  Eclipsă Solară

(Anulară)

Vizibilă din: Sudul Americii de Nord, Marea parte a Americii de Sud, Pacific, Atlantic, Antarctica

17 Octombrie  – Eclipsă Lunară (Cvasi-totală).

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au invadat Pământul
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Este obligatoriu până pe 11 MAI. Decizia care trebuie să se aplice în TOATĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Cât timp se reține pensia la oficiul poștal dacă titularul lipsește din localitate. CNPP explică
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
BANI pentru cei care STAU la BLOC. ANUNȚ pentru PROPRIETARI
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro