Ce făcea un șofer din Timișoara lângă acest morman de gunoaie. Poliția i-a dat o amendă colosală

Ce făcea un șofer din Timișoara lângă acest morman de gunoaie. Poliția i-a dat o amendă colosală
Ce făcea un șofer din Timișoara lângă acest morman de gunoaie

Polițiștii locali au depistat, în cursul zilei de ieri, două persoane care au aruncat deșeuri pe domeniul public, în ziua mare. Ceilalți cetățeni au fost revoltați de gestul celor doi, deoarece mirosul era insuportabil. Cele două persoane care au aruncat gunoiul au fost sancționați de către oamenii legii.

Amenzi maxime pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public

Unul dintre vinovați este proprietarul unui autoturism de lux. Șoferul a fost surprins în timp ce scotea sacii plini de gunoi din mașină și îi arunca fără remușcări în plină stradă. Primul dintre aceștia a fost sancționat cu o amendă în valoare de 6.000 de lei, conform legii 211/2011.

Acesta a abandonat deșeurile la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu str. Romulus. Bărbatul a aruncat deșeuri menajere, cartoane și multe astfel de resturi. A doua persoană a fost sancționată tot cu suma de 6.000 de lei. Acesta a aruncat, în jurul prânzului, tot ieri, o cantitate mare de deșeuri pe str. Sibiu.

Pe lângă amenda maximă primită, cele două persoane care au aruncat deșeurile pe domeniul public trebuie să prezinte în instanță și dovada că au ridicat gunoaiele pe care le-au împrăștiat pe străzi în mod ilegal.

„Poliţiştii locali au depistat şi sancţionat drastic, în cursul zilei de ieri, două persoane care au abandonat pe domeniul public deşeuri, ziua în amiaza mare, producând disconfort celorlalţi cetăţeni”, a precizat Poliţia Locală Timişoara.

Poliția dă amenzi colosale pentru asemenea fapte

Din păcate, astfel de fapte sunt de întâlnite. Cetățenii nu conștientizează cât rău fac atât mediului, cât și celor din jur. Poliția Locală Timișoara recomandă persoanelor certați cu legea sa nu mai arunce gunoaie și deșeuri pe domeniul public. Cu toate că este weekend, acest lucru nu îi poate scuti de amenzi care sunt destul de mari.

Polițiștii locali acționează permanent, chiar și sâmbăta și duminica, și pe timp de noaptea. Cei surprinși în postura care încalcă legea vor fi drastic sancționate cu amenzi de până la 6.000 de lei. De asemenea, în cazul în observăm astfel de situații, putem anunța autoritățile pentru a se deplasa la fața locului.

,,Reamintim cetăţenilor să semnaleze, în cazul în care observă astfel de situaţii sau alte aspecte de încălcare a legislaţiei, chiar şi la sfârşit de săptămână, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar poliţiştii locali se vor deplasa pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Poliţia Locală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI