Ce făcea Ion Iliescu în timpul Revoluției. CTP a dezvăluit acum tot ce i-a spus fostul președinte despre seara de 21 decembrie 1989

Ce făcea Ion Iliescu în timpul Revoluției. CTP a dezvăluit acum tot ce i-a spus fostul președinte despre seara de 21 decembrie 1989
CTP: "Ion Iliescu și-a distrus carnetul de partid la Revoluție"

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit ce a făcut Ion Iliescu în timpul Revoluției din 1989, în contextul în care Institutul Revoluției Române, pe care fostul șef de stat îl conduce împreună cu Gelu Voican-Voiculescu, orgainzează un concert în data de 22 decembrie. Trupa Vunk, Andra și alți artiști au anunțat că nu mai participă la concert, după ce inițial au acceptat propunerea.

CTP: „Ion Iliescu și-a distrus carnetul de partid la Revoluție”

Concertul organizat pe 22 decembrie de Institutul Revoluției Românie, condus de Ion Iliescu și Gelu-Voican Voiculescu, a fost contestat de mai multe grupuri civice, iar Cristian Tudor Popescu a dezvăluit că acest institut este doar o născocire a fostului șef de stat prin care a dorit să fie validat ca revoluționar, deși ar fi recunoscut că în timpul Revoluției și-a distrus carnetul de partid.

„Revoluția se încheiase în noaptea de 21 decembrie. Ce făcea în noaptea de 21 decembrie Ion Iliescu, președintele acestui institut? Ia să vedem dacă vă închipuiți. Ce făcea dl. Iliescu în noaptea de 21 decembrie? Nu știți? Eu am avut curiozitatea să-l întreb, în direct: În noaptea de 21 ce făceați, dle președinte? Unii erau prin Piața Universității – nu prin Piața Brătianu! – și strigau pe acolo Jos Ceaușescu, Jos comunismul, dvs ce făceați? Știți ce mi-a răspuns? Îmi distrugeam carnetul de partid!

Adică în noaptea aceea dl. Iliescu era ocupat să ardă, să rupă, să distrugă o bucată de carton pânzat, vopsit în roșu. Asta era ocupația dlui Iliescu! Deci, până atunci își ținuse carnetul ăla la loc de cinste și în noaptea de 21 ce s-a gândit dl. viitor președinte? E momentul să… ce să fac? Să ard carnetul de partid?! Păi, trebuia să-l țină. De ce să-l ardă? De ce să arzi carnetul de partid în noaptea aia? Ca să pari după aceea revoluționar și tot ce-a pretins dl Iliescu? Deci, este o ticăloșie, dar este calculată”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Trupa Vunk, Andra, dar și alți artiști au anunțat că nu vor mai participa la concertul organizat pe 22 decembrie.

„Duminică, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul 30 de ani de libertate, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”, a scris trupa Vunk pe Facebook.

Pe lsita celor care vor urca pe scenă se află însă nume sonore ale muzicii românești, precum Irina Loghin, Monica Anghel, Horia Moculescu și trupa Holograf.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI