Ce făcea Cătălin Scărlătescu pe vremea lui Ceaușescu. Nu s-au știut aceste detalii despre chef

Ce făcea Cătălin Scărlătescu pe vremea lui Ceaușescu. Nu s-au știut aceste detalii despre chef
Bucătarul chef care i-a schimbat viața lui Scărlătescu

Astăzi toată lumea îl știe de Chef Cătălin Scărlătescu, juratul de la „Chefi la Cuțite”, difuzat de Antena 1. Dar puțină lume știe că unde a ajuns astăzi, a ajuns prin foarte multă muncă. Încă de pe vremea lui Ceaușescu, Scărlătescu a trebuit să muncească, plecând de la munca de jos. Astăzi Chef Cătălin Scărlătescu este jurat „Chefi la Cuțite”, și și-a câștigat locul tot prin muncă.

Chef Cătălin Scărlătescu a plecat de la munca de jos

Pe vremea lui Ceaușescu foarte puțini tineri ajungeau să lucreze, cot la cot, cu chefii bucătăriilor românești. Erau numărați pe degete cei privilegiați să lucreze în restaurante sau hoteluri de lux din România. Lui Cătălin Scărlătescu nu-i este jenă să recunoască faptul că a plecat de la munca de jos.

Fiind originar din Constanța, încă din tinerețe Cătălin Scărlătescu a lucrat prin terasele și restaurantele din stațiunile de la malul mării. Dar până să ajungă să lucreze în restaurante a cărat bagajele clienților din hotelurile de pe litoral. După cum povestea Chef Cătălin Scărlătescu, prima sa întâlnire reală cu restaurantul avea să se întâmple în 1987.

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam.

Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute. Aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Bucătarul chef care i-a schimbat viața lui Scărlătescu

Știa încă din primii ani că asta vrea să facă, să lucreze în bucătărie. Era convins că va ajunge, la rândul lui, un bun Chef, ceea ce s-a și întâmplat. Numai că a fost nevoie de providență și o întâlnire ce avea să-i schimbe viața lui Cătălin Scărlătescu.

Așa cum spuneam, erau puțini bucătari chefi pe vremea lui Ceaușescu. Majoritatea, niște mici privilegiați, erau uneori chiar invidiați pentru statutul pe care-l aveau. Scărlătescu povestește că o întâlnire cu un anume bucătar chef avea să-i schimbe total viața și cursul lucrurilor.

”Atunci am cunoscut un chef bucătar care avea o soţie foarte frumoasă şi doi copii frumoşi. Erau foarte bine îmbrăcaţi pe vremea lui Ceauşescu. Aveau tricouri străine, aveau de toate.

Ei mâncau numai carne, în timp ce toată lumea mânca numai mâncare de cartofi. Şi am zis că vreau şi eu asta, să fiu bucătar şi să am o soţie şi copii frumoşi. Cred că acela a fost momentul în care mi-am dorit să fiu bucătar.”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu.

Astăzi, la 34 de ani de la momentul 1987, Chef Cătălin Scărlătescu este unul din cei mai apreciați jurați „Chefi la Cuțite”, alături de Bontea și Dumitrescu. Face ceea ce și-a dorit, și se vede că o face cu pasiune, de fiecare dată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI