Carmen Iohannis nu se teme de coronavirus. Decizie clară, începând din septembrie

Carmen Iohannis nu se teme de coronavirus. Decizie clară, începând din septembrie
Carmen Iohannis, momente triste. Escrocii i-au furat identitatea online. Ce s-a întâmplat apoi e halucinant

Președintele României Klaus Iohannis  a susținut o conferință de presă în care a vorbit și despre Prima Doamnă, Carmen Iohannis.

Decizia luată de Carmen Iohannis începând din septembrie

Noul an școlar începe și pentru Carmen Iohannis, aceasta fiind profesor în Sibiu. Soția președintelui Klaus Iohannis este profesoară de limbă engleză și de la 14 septembrie va merge la școală, unde se va întâlni cu elevii săi. Chiar dacă profesorii nu beneficiază de măști de protecție gratuite, atât ei cât și elevii vor trebuie să își procure singuri măștile, pentru a nu se infecta cu coronavirus.

Klaus Iohannis a spus că, imediat după reluarea anului școlar, soția sa va merge la cursuri și va respecta normele de protecție impuse de autorități.

„După cum știți, soția mea este profesoară. Da! Va merge la școală din data de 14 septembrie, la fel ca toată lumea. Nu va face excepție. Trebuie păstrate toate regulile sanitare pentru a nu avea parte de o nouă explozie de infectări”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis cu soția sa Carmen
Carmen Iohannis nu se teme de coronavirus. Decizie clară, începând din septembrie

Cazurile de coronavirus de pe teritoriul României

Pe teritoriul României, până astăzi, 26 august, au fost confirmate 81,646 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Au fost declarați vindecați 36,286 pacienți  și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. La nivel național, față de ultima raportare, în urma testelor efectuate, au fost înregistrate 1,256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Față de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 572 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3,421 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Dintre pacienții care au murit, 52 au fost înregistrați în ultimile 24 de ore. În spitalele din România, sunt internate 7,205 persoane cu COVID-19, 502 dintre acestea fiind internate la ATI.