Fiul moștenitor al regretatei Regine Elisabeta a II-a se bucură de o atenție deosebită de când a devenit suveran. Fanii Familiei Regale a Marii Britanii au parte de acum de noi detalii despre acesta. S-a aflat de curând faptul că monarhul are anumite tabieturi la care nu poate renunța nici măcar în vizitele departe de casă. Mai exact, acesta a făcut un gest care nu a fost trecut cu vederea. Regele Charles a procedat astfel chiar și când a venit în România. Despre ce este vorba?
Regele Charles se bucură de o atenție deosebită de când a pus stăpânire pe noul titlu. Din ce în ce mai mulți din fanii Casei Regale a Marii Britanii vor să știe acum diverse amănunte din viața sa. De curând s-a aflat că monarhul are anumite tabieturi la care nu poate renunța nici în deplasările sale.
Mai exact, acesta obișnuiește să consume același tip de băutură în fiecare seară înainte de cină. De asemenea, el este la fel de pretențios și când se află în străinătate. Contele Tibor Kalnoky, prietenul Regelui, a apărut în documentarul „The Real Windsors: The Outspoken Heir”.
Cel din urmă a povestit în cadrul filmărilor că suveranul bea ceva deosebit și când vine în România. Concret, este vorba despre martini. Fiul moștenitor al regretatei Regine Elisabeta a II-a s-a îndrăgostit iremediabil de această licoare, iar atunci când pleacă în vizite în străinătate își aduce propria sticlă și paharul de care nu se desparte.
„Prințul Charles a descoperit acest colț foarte unic al Europei și a venit în fiecare an în acest loc”, a spus acesta. „Își aduce cu el băutura preferată atunci când pleacă în turneele regale, astfel încât să aibă mereu ceva ce îi place să bea. Este un comportament destul de ciudat, dar pentru Charles, are sens, a declarat un apropiat al regelui potrivit sursei citată mai sus.”, a precizat Tibor Kalnoky.
Martini este un cocktail obținut cu gin și vermut bianco. Cu toate astea, se obișnuiește și înlocuirea ginului cu votcă. H. L. Mencken a numit cândva această băutură ,,singura invenție americană la fel de perfectă precum sonetul”, iar E. B. White l-a numit chiar ,,elixirul liniștii”.
Băutura a fost inventată în jurul anului 1860, iar rețeta standard are un raport de cinci la unu între gin și vermut, cu gheață. Ingredientele sunt amestecate, ulterior strecurate și servite într-un pahar răcit, garnisit cu măsline sau coajă de lămâie.