Ce face acum prima soție a lui Cristian Cioacă. Cum arată Lavinia și de ce a divorțat de polițist, de fapt

Ce face acum prima soție a lui Cristian Cioacă. Cum arată Lavinia și de ce a divorțat de polițist, de fapt
Prima soție marcată de relația cu Cioacă

România anului 2007 avea să fie șocată de o crimă neelucidată nici până în ziua de astăzi. În august 2007 Elodia Ghinescu avea să dispară de pe fața pământului. Timp de cinci ani a durat ancheta, dar fără rezultate notabile. Nici până astăzi nu i-a fost găsit trupul. Principalul vinovat, de altfel și condamnat, avea să fie un polițist, Cristian Cioacă.

Cristian Cioacă și căsnicia care i-a marcat viața

În anul 2000, un oarecare Cristian Cioacă se angaja la IPJ Brașov, la acea vreme fiind căsătorit cu Lavinia Bălan. După mai multe probleme în căsnicie, cei doi divorțează.

În același an, Cristian Cioacă o cunoaște pe Elodia Ghinescu, un avocat de succes, după care în 2004 cei doi se căsătoresc. În timpul căsătoriei apare pe lume și băiețelul acestora, Patrick, iar cuplul părea unul fericit.

Dar lucrurile aveau să ia o întorsătură dramatică pentru toată lumea, în august 2007. Mai exact pe 29 august Elodia Ghinescu dispare de pe fața pământului, iar ancheta avea să dureze nu mai puțin de cinci ani.

Pe tot parcursul anchetei presa vremii a relatat pe larg despre cele întâmplate, iar procurorii își anunțau și suspectul principal.

Cristian Cioacă avea să devină inamicul public numărul unu, ca mai apoi, în 2016 să fie judecat și să i se dea sentința. Acesta era condamnat la 15 ani și 8 luni de detenție sub acuzația de omor, condamnarea fiind una definitivă.

Prima soție marcată de relația cu Cioacă

Înainte de a intra în relația cu Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă mai fusese căsătorit, din 2000, cu Lavinia Bălan. Odată cu apariția cazului Elodia, la dosarul polițistului au apărut mai multe mărturii despre violențe asupra primei sale soții, Lavinia Bălan.

Conform probelor din dosarul acestuia, au existat mai multe mărturii care vorbeau despre caracterul violent al fostului soț al Laviniei. Unul din motivele principale ale divorțului, spun apropiații Laviniei, fiind ieșirile sale și violențele la care o supusese Cristian Cioacă.

Astăzi Lavinia Bălan este stabilită în Franța, unde lucrează ca cercetătoare de gradul I la Centrul de Cercetări din Orleans, subordonat Centrului Național de Cercetare Științifică. Cât despre relația cu Cristian Cioacă, întrebată la un moment dat, Lavinia Bălan refuza să discute pe această temă declarând:

“Nu stiu cum de m-ati gasit, dar nu vreau sa declar absolut nimic despre viata mea de pana acum. Nu vreau sa-mi amintesc nimic, cu atat mai putin despre casnicia de care vorbeati (n.r. cu Cristian Cioaca).

Va rog sa nu ma mai deranjati niciodata!”.

Lavinia Bălan implicată în scandalul permiselor false

Numele primei soții a polițistului Cioacă a mai apărut în presă în scandalul permiselor false de la Pitești. Cazul de corupție din 2008 o implica pe Lavinia Bălan prin imtermediul fratelui acesteia, Laurentiu Balan, inspector la Serviciul Politiei Rutiere Arges.

La acel moment, în urma anchetei s-a constatat că Lavinia Bălan cumpărase în București, cu banii fratelui său, un apartament de lux contra sumei de 712.218 de euro. Lavinia a scăpat de eventualele acuzații, în schimb fratele era condamnat la 9 ani de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI