Ce fac școlile în scenariul roșu, de fapt. Ministrul Educaţiei a făcut anunțul zilei

Ce fac școlile în scenariul roșu, de fapt. Ministrul Educaţiei a făcut anunțul zilei
Ce se întâmplă cu școlile din România în scenariul roșu?

Ministrul Educației a venit cu mai multe detalii despre soarta școlilor în contextul scenariului roșu. Acesta a precizat ce se va întâmpla cu unitățile de învățămând în acest caz. Detalii din partea oficialului.

Ce se întâmplă cu școlile din România în scenariul roșu?

Ministrul Educației a explicat într-o intervenție la Digi 24 care va fi planul pentru elevi în cazul unui scenariu roșu. Sorin Cîmpeanu a afirmat în cursul zilei de joi, 11 martie, că școala nu reprezintă un pericol pentru evoluția pandemiei, meționând că în cazul precizat mai sus toate unitățile se vor închide.

”Avem un număr de infectări mult sub media națională. Ceea ce înseamnă că școala nu îmbolnăvește”, a explicat acesta. De asemenea, oficialul a mai transmis și că în acest moment sunt suspendate 1.900 de clase din toată țara.

”Solidaritatea elevi, părinți, profesori este mai necesară decât oricând. Școlile se închid ultimele și se deschid primele”, a declarat Sorin Cîmpeanu în intervenția de joi, 11 martie. Ministrul a mai declarat la începutul săptămânii care sunt diferențele între ministerele Educației și Sănătății în privința funcționării instituțiilor în scenariul roșu.

„Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile”

Măsura limitării efectivului de elevi a fost impusă astfel la 50% de către ministrul Sănătății. „Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile. (…) Nu am competențe medicale să apreciez inflexibilitatea unor restricții sanitare dar am dreptul ca om de educație să mă întreb care este diferența între elevii claselor I-IV care pot veni cu prezență fizică integral și cei de a VIII-a și a XII-a care nu pot veni cu efective întregi. Am dreptul să mă întreb chestia asta”, a mai detaliat aceasta.

Situația din școli de la această oră:
-1852 de angajați din sistemul de învățământ sunt infectați cu Covid-19
-2038 de preșcolari și elevi sunt bolnavi în acest moment

Peste 35% din totalul angajaților din sistemul de învățămând s-au vaccinat până în cursul zilei de miercuri, orele 19:00. Mai exact, 123.059 de persoane. „Numărul angajaţilor din învăţământ vaccinaţi în perioada 24 februarie – 10 martie, ora 19,00, în centre dedicate personalului din învăţământ este de 63.769, faţă de programarea iniţială, de 60.000 de persoane”, a anunţat Ministerul Educaţiei, conform Agerpres.ro.

Iohannis, anunț în privința școlilor din România

“Ne-am uitat la școlile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II și pot să vă spun că situația este bună. Sunt peste 10.000 de școli care funcționează fizic, cu elevii prezenți în școală. Sunt aproximativ 6.000 de unități de învățământ – peste 6.000 de unități – care funcționează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copii merg fizic la școală, dar unii rămân în sistemul on-line. Summa summarum, peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala de luni, 8 februarie. Asta reprezintă pentru 70% din totalul elevilor din România”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI