01 sept. 2024 | 10:02

Ce fac japonezii înainte de a dormi pentru a se trezi fericiți și odihniți a doua zi

Diverse
Ce fac japonezii înainte de a dormi pentru a se trezi fericiți și odihniți a doua zi
Ritualurile japonezilor pentru o viață fericită

Japonezii, cunoscuți pentru stilul lor de viață organizat și disciplinat, sunt printre cei mai fericiți și longevivi oameni din lume. Deși această stare de bine poate părea un mister pentru unii, obiceiurile lor zilnice, în special cele de dinainte de culcare, joacă un rol esențial în menținerea echilibrului emoțional și fizic.

Ce obiceiuri respectă japonezii înainte de culcare pentru a începe ziua plini de energie și optimism

Conform raportului World Happiness 2023 publicat de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), Japonia se numără printre cele mai fericite țări din lume. Acest lucru nu este o simplă coincidență, ci un rezultat al unor obiceiuri care le permit japonezilor să se bucure de fiecare moment, să se relaxeze și să se trezească a doua zi cu o atitudine pozitivă.

Iată care sunt principalele ritualuri nocturne ale japonezilor, menite să le asigure un somn odihnitor și o zi productivă.

  • Supă miso la cină: secretul longevității

Unul dintre obiceiurile cele mai frecvente în Japonia este consumul de supă miso la cină, o tradiție care datează de secole. Aceasta nu este doar un fel de mâncare gustos, ci și un adevărat elixir pentru sănătate. Supa miso, preparată din pastă de soia fermentată, este bogată în nutrienți care contribuie la reducerea colesterolului și la îmbunătățirea digestiei.

Această supă este nu doar un element de bază al dietei japoneze, ci și unul dintre factorii care contribuie la longevitatea populației. De asemenea, are un efect calmant asupra organismului, pregătind corpul pentru odihnă.

„Pentru noi, supa miso nu este doar o mâncare, ci un moment de liniște, de relaxare, care ne ajută să ne eliberăm de stresul zilei”, spune un locuitor din Kyoto.

  • Baia fierbinte de seară: ritualul relaxării

Japonezii cred cu tărie în puterea revitalizantă a unei băi fierbinți înainte de culcare. Acest obicei face parte din cultura japoneză și este practicat în mod regulat pentru a calma mușchii și a elimina stresul acumulat peste zi. Baia fierbinte ajută la relaxarea corpului, promovează o circulație mai bună și reduce tensiunea psihică, fiind o metodă eficientă de a încheia ziua într-o notă calmă și liniștită.

„Baia fierbinte este un moment sacru pentru noi. Este un timp în care ne curățăm nu doar fizic, ci și mental, lăsând în urmă toate grijile”, explică un locuitor din Tokyo.

Prin această metodă, japonezii asigură o tranziție lină de la activitățile de zi la starea de repaus necesară pentru un somn odihnitor.

  • Somn de 7-8 ore: cheia unei vieți pline de energie

Pentru japonezi, somnul este considerat esențial pentru o viață fericită și productivă. Este un principiu ferm ca ora de culcare să fie devreme, adesea în jurul orei 22:00, pentru a se asigura că dorm între 7 și 8 ore pe noapte. Această perioadă de odihnă, recomandată și de Organizația Mondială a Sănătății, este crucială pentru sănătatea fizică și mentală.

„Somnul este piatra de temelie a fericirii noastre. Dacă nu ne odihnim bine, nu putem să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții și nici să fim productivi. De aceea, respectăm cu strictețe acest obicei”, menționează un cercetător japonez.

Pe lângă faptul că odihna contribuie la menținerea sănătății, japonezii consideră că un somn adecvat le permite să se trezească revigorați și pregătiți să abordeze ziua cu o atitudine pozitivă.

  • Valorizarea micilor bucurii din viață

Un alt principiu esențial pentru japonezi este să aprecieze micile momente de fericire din fiecare zi. Fie că este vorba despre privitul florilor de cireș căzând sau despre repararea obiectelor vechi, aceste gesturi mici aduc o stare de bine și le permit să își mențină echilibrul emoțional.

Acest concept, cunoscut și sub denumirea de „ikigai” – care se traduce prin „motivul de a trăi” – este prezent în aproape toate aspectele vieții de zi cu zi a japonezilor. Fiecare mică acțiune este privită ca o oportunitate de a găsi bucurie și de a trăi în armonie cu natura și cu cei din jur.

  • Pregătirea mentală pentru ziua următoare

O altă practică pe care japonezii o respectă înainte de culcare este organizarea gândurilor și pregătirea mentală pentru ziua următoare. Aceștia dedică câteva minute pentru a reflecta asupra zilei care a trecut și pentru a stabili prioritățile pentru ziua care urmează. Această planificare simplă îi ajută să se trezească fără stres, având deja o idee clară despre cum va decurge ziua.

„Ne face plăcere să ne pregătim pentru ziua de mâine, să ne punem ordine în gânduri. Astfel, ne trezim mai liniștiți și mai concentrați”, explică un locuitor din Osaka.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Tunelul faimos din România care va fi readus la viață. A fost construit de Anghel Saligny și a avut un rol important timp de aproape 100 de ani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Avertisment pentru români. Țepe mari înainte de Black Friday
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Regulă nouă pentru toți șoferii din trafic! Se aplică de duminică, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
INTERZIS TOTAL de SF. DUMITRU! E MARE PĂCAT AZI, 26 Octombrie
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro