23 sept. 2022 | 22:11

De ce zâmbesc bebeluşii de zor încă din burtica mamelor. Studiul care te va emoţiona. Foto

Sănătate
De ce zâmbesc bebeluşii de zor încă din burtica mamelor. Studiul care te va emoţiona. Foto
Specialiștii au aflat ce exersează bebeluşii de zor încă din burtica mamelor

Bebelușii sunt un adevărat miracol, la fel și mămicile care îi aduc pe lume. Cu toate astea, mai ales din curiozitate, mulți se întreabă ce exersează bebeluşii de zor încă din burtica mamelor. Răspunsul a fost dat de un studiu recent, sub forma unor scanări 4D. Revoluționarul sistem a dezvăluit ce fac bebelușii în pântecele mămicilor.

Specialiștii au aflat ce exersează bebeluşii de zor încă din burtica mamelor

Mămicile gravide sunt deja familiare, în cele nouă luni de sarcină, cu scanările făcute de medici. Cu toate astea, este bine de menționat ce reprezintă, de fapt, scanările 4D. O ecografie 4D este similară cu o ecografie 3D, dar imaginea arată mișcarea ca un film video. Astfel, într-o ecografie 4D, veți vedea copilul făcând lucruri în timp real, cum ar fi deschizând și închizând ochii și sugându-și degetul.

O astfel de scanare 4D, făcută de specialiști, a răspuns la o întrebare pe care și-o pun des mămicile: „Ce exersează bebeluşii de zor încă din burtica mamelor?”

Scanările 4D uimitoare au dezvăluit că bebelușii se antrenează să zâmbească în uter . Specialiștii spun că fac asta pentru a putea crea o legătură cu părinții lor după ce se nasc.

Oamenii de știință au făcut o serie de scanări 4D detaliate ale expresiilor faciale ale bebelușilor. Scanările, realizate, cupână la 16 săptămâni înainte de naștere, arată că aceștia se antrenează în a-și exprima emoțiile. Explicația este că , astfel, vor fe pregătiți să se apropie de părinții lor la naștere.

Studiul care te va emoţiona, mai ales dacă ești o viitoare mămică

Scanările au capturat imagini cadru cu cadru ale fetușilor în timp ce oamenii de știință monitorizau mișcările gurii și le comparau cu dezvoltarea diferitelor părți ale creierului lor. Partea dreaptă a creierului uman este legată de abilitățile emoționale.

Această parte a creierului, spun specialiștii, controlează mișcările gurii din partea stângă. Cealaltă parte a creierului, partea stângă, este legată de abilitățile lingvistice și controlează partea dreaptă a gurii.

Cercetătorii au descoperit că mișcările gurii pe care le-au urmărit erau în mod semnificativ înclinate spre mișcările emoționale din partea stângă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că fetușii exersează mișcările gurii de care vor avea nevoie după naștere pentru a transmite emoții, culminând cu zâmbetul la câteva săptămâni de la naștere, pentru a crea o legătură cu părinții lor.

Cercetarea, condusă de psihologii de la Universitatea Durham, a monitorizat dezvoltarea abilităților emoționale și lingvistice ale copiilor nenăscuți. Aceștia au efectuat ecografii cu ultrasunete la 15 fetuși sănătoși la intervale regulate între 24 și 36 de săptămâni de sarcină. Descoperirile lor sugerează că bebelușii își rafinează capacitatea neurologică de a manifesta emoții foarte devreme în timpul dezvoltării lor. Studiul a fost publicat în revista Physiology and Behaviour.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro