Ce este frittata, omleta italiană cu cartofi. Cum se prepară

Ce este frittata, omleta italiană cu cartofi. Cum se prepară
Rețeta cu care nu dai greș

Frittata este un fel de mâncare italienesc. Mai exact, este o ompletă cu cartofi și legume, mai groasă decât o omletă obișnuită.

Cum se face frittata

Spre deosebire de omleta noastră, frittata se gătește pe aragaz, dar se termină de gătit în cuptor.

Poate fi umplută cu cartofi, legume sau brânză. În primul rând, trebuie să ai o tigaie de fontă, pe care să o poți băga și la cuptor.

Apoi, îți trebuie ouă proaspete. Numărul de ouă îl poți calcula în funcție de persoanele care vor consuma felul de mâncare sau în funcție de mărimea tigăii.

Vasul trebuie să fie neaderet, cu margini ușor rotunjite și să nu fie prea adânc. O frittata se gătește într-o tigaie antiaderentă care se poate pune la cuptor.

Ingrediente pentru frittata:

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă bătute
  • 250 g bacon
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei roșu
  • 200 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • sare și piper

Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi pune sare și piper. Scoate cartofii, taie-i în cubulețe și adaugă-i în tigaie. Toacă ceapa verde și toarnă în tigaie amestecul de ou și ceapă verde.

Pune capacul și lasă la foc mic. Poți servi frittata cu parmezan și smântână extra. Poți adaugă mai multe legume, dacă vrei sau chiar brânză în interiorul frittatei.

Dacă folosești mai multe legume sau ouă, atunci frittata nu se va mai găti doar pe aragaz, ci va trebui să o pui la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute.

Servește frittata cu pătrunjel tocat mărunt și pâine prăjită cu unt.

Frittata este un preparat similar cu quich-ul, care este o tartă fără crustă. Ea poate fi făcută din orice amestec de ouă, brânzeturi, cărnuri și legume.

Cuvântul frittata înseamnă prăjit. Există mai multe variațiuni ale acestui preparat. Ca reguli de bază, ouăle trebuie bătute foarte bine, ca să încorporeze mult aer. Totul trebuie să fie gătit la foc mic, iar centrul trebuie să fie negătit atunci când bagi frittata la cuptor.