Ce este clubul exclusiv în care a intrat Simona Halep după ce a câștigat la Wimbledon. All England Club are doar 566 de membrii în întreaga lume

Autor: Alexandra Chivu - 11:47, 14 iul. 2019
Ce este clubul exclusiv în care a intrat Simona Halep după ce a câștigat la Wimbledon

Simona Halep(27 ani, 7 WTA) a câștigat, sâmbătă, finala feminină de la Wimbledon, cu Serena Williams(37 ani, 10 WTA), scor 6-2,6-2. Victoria a reprezentat și titlul de ”regina tenisului moondial”, dar și accederea constănțencei în exclusivistul ”All England Club”, care are doar 556 de membrii în întreaba lume.

Ce este clubul exclusivist în care a intrat Simona Halep după ce a câștigat la Wimbledon 2019

După colosala victorie, Simona Halep a umplut inimile românilor cu mândrie, a mai făcut un pas în carieră și a intrat în clubul exclusivist ”All England Club”. All England Lawn Tennis and Croquet Club(AELTCC) este un club situat în burgul londonez Merton, ce a fost fondat în anul 1868, moment în care purta numele de ”All England Croquet Club”. A organizat turneul de șalm de la campionatul de tenis Wimbledon încă din 1877, apoi denumirea i-a fost schimbată în cea de astăzi: ”All England Club”. Cea care a făcut să dispară cuvântul ”Croquet” din denumire a fost dezvoltarea accelerată a disciplinei de tenis, între anii 1882 și1889.

Ce este clubul exclusiv în care a intrat Simona Halep după ce a câștigat la Wimbledon. All England Club are doar 566 de membrii în întreaga lume
După colosala victorie, Simona Halep a intrat în clubul ”All England Club”.

Acum, clubul de tenis este în plină desfășurare și reunește aproximativ 566 de persoane, printre care și membrii onorifici precum câștigătorii turneului de tenis Wimbledon. Infrastrustura clubului exclusivist constă, pentru moment, în 19 terenuri de tenis de câmp, dar niciunul pentru antrenamente, la care se adaugă și celebrul teren de la Wimbledon. Obiectivul secund al clubului este Terenul nr. 1, costruit în 1997, care are o capacitate de circa 11.500 de spectatori. De menționat este că terenul este adesea folosit în Cupa Davis, centrul de tenis dedicat îndeosebi partidelor din turneele de mare șlem.

Privilegiile membrilor din ”All England Club”

  • locuri speciale la meciurile de pe Arena Centrală
  • prioritatea la achiziționarea biletelor la Wimbledon
  • acces la sala de forță și la terenurile de iarbă din complex

Despre intrarea în renumitul club, al cărui președinte este Kate Middleton, ducesa de Cambridge, succesoarea Regineri Elizabeta a II-a, românca spune că a fost un vis încă de la începerea turneului londonez. „Mi-am dorit foarte tare asta. La începutul turneului, le-am transmis şi celor din vestiar că visul meu e să devin membru aici. Acest vis a devenit realitate şi sunt foarte bucuroasă”, a declarat Halep, la conferința de presă de dup finala feminină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI