Știm deja că este cea mai importantă masă a zilei, iar alegerile pe care le facem au un impact major asupra funcționării organismului uman. Află, din rândurile de mai jos, ce este bine să mâncăm prima dată dimineața. Acestea sunt alimentele ce ne asigură un început de zi extraordinar.
În ultimii ani, nutriționiștii au vorbit tot mai des despre cât de importante sunt alimentele pe care le consumăm la prima oră, mai greu este însă să facem alegerile corecte, astfel încât să ne oferim un început de zi excepțional.
Mâncarea pe care o punem în farfurie la micul dejun ne furnizează energia de care avem nevoie, așa că preparatele trebuie să fie echilibrate, să aibă în compoziție nutrienții esențiali pentru organism.
Ce este bine să mâncăm prima dată dimineaţa? Îți prezentăm câteva opțiuni sănătoase pentru micul dejun:
Ovăzul este bogat în fibre și te poate ajuta să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă. Dacă să îl îmbogățești cu nutrienți, dar să îi și dai un gust mai bun, tot ce trebuie să faci este să pui lângă el fructele preferate, important este să fie proaspete.
Iaurtul natural sau grecesc este o sursă importantă de proteine și probiotice benefice pentru sistemul digestiv. Adaugă fructe proaspete sau fructe de pădure și nuci și vei obține un mic dejun delicios și sățios.
Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care le-au consumat doi îndrăgostiți pentru a slăbi. Au dat jos 55 de kilograme într-un an
O omletă făcută din ouă bio și legume proaspete sau gătite este o opțiune excelentă pentru cei care își doresc o masă bogată în proteine și nutrienți. Poți adăuga și puțină brânză pentru un plus de savoare.
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Îl poți pasa și întinde pe o felie de pâine integrală pentru a adăuga carbohidrați complecși.
Un fruct proaspăt sau un smoothie preparat din fructe proaspete și iaurt poate fi alegerea celor care își doresc să dea jos câteva kilograme.
Alege cereale integrale bogate în fibre și cu conținut scăzut de zahăr adăugat. Poți adăuga lapte sau iaurt ca sursă de proteine.
Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care să nu le mai consumi dacă ești răcit sau ai gripă. Ignoră-le total, îți fac și mai mult rău
O mână de nuci sau semințe este sursă importantă de grăsimi sănătoase și proteine. Le poți adăuga peste iaurt sau cereale pentru a obține un plus de textură și gust.
Posibilitățile sunt numeroase, alegerile le facem în funcție de preferințele culinare și nevoile organismului uman. Încearcă să eviți alimentele procesate și bogate în zahăr pentru a menține un stil de viață sănătos. Poți adapta aceste opțiuni astfel încât să transformi prima masă a zilei într-un răsfăț pentru papilele gustative.