Ce durere majoră are Tudor Gheorghe, de fapt. A acceptat să vorbească deschis despre asta (exclusiv)

de: Alexandru Ramnic
28 05. 2021

Tudor Gheorghe trăiește cu o durere imensă. Cunoscutul cântăreț și-a deschis sufletul și a vorbit extrem de transparent despre lucrul care îl macină. Fanii nu și-au imaginat că trece prin așa ceva. Ce se întâmplă cu artistul?

Tudor Gheorghe, mărturii dureroase. Ce îl macină pe artist?

Tudor Gheorghe este unul din artiștii de valoare pe care i-a oferit România. Acesta are, însă, o dezamăgire uriașă în privința celebrului imn pe care l-a scris acesta pentru Universitatea Craiova – „O iubire alb-albastră”. Cântecul a fost dat uitării imediat după ce a fost înlocuit de piesa „Cântec pentru Oltenia”, compus în anul 1983 de către Adrian Păunescu.

Iată că acum cântărețul și-a deschis sufletul și a vorbit despre dezamăgirea trăită, mai cu seamă că este vorba și despre iubirea sa despre clubul menționat de fotbal. Cel din urmă susține că nu va uita niciodată bucuria și eleganța cu care a scris versurile:

„Nu voi uita, nu am cum, bucuria, dragostea şi eleganţa cu care am compus acea melodie. Nu m-am gândit la ea ca la un imn, fie el şi neoficial. Dar, în fapt, a fost cred primul imn al unei echipe de suflet pentru mulţi români, nu doar pentru olteni. Numai că, azi pare a fi căzut în uitare. Când l-am compus, acum vreo cinci decenii, Craiova era într-un fel echipa noastră de marcă, cea care făcea meciuri extraordinare, în competiţii internaţionale.

Sigur, a venit apoi Adrian Păunescu şi Cenaclul Flacăra şi a mai apărut un imn, impus într-un fel şi de schimbarea vremurilor, în 1983. Dar eu cred că ambele melodii s-ar putea cânta iar astăzi. Dacă ei ar fi deştepţi, şi când zic ei mă gândesc la cei ce conduc ambele echipe de fotbal din Craiova, ar alege să le difuzeze pe amândouă. Fiindcă ambele vorbesc despre o stare de spirit aparte!”
Tudor Gheorghe (Sursa: impact.ro)

„Hai, Craiova, hai, studenţii, hai, băieţii!”

Cu toate astea, artistul nu pare entuziasmat că Universitatea Craiova va avea două echipe de fotbal pe prima scenă fotbalistică în viitorul sezon. Artistul mai mărturisește că nu s-a făcut mare lucru, crezând că o singură echipă foarte puternică era o soluție bună.

De asemenea, subliniază că și Clujul s-a aflat în aceeași situație și nu crede că au reușit să profite cu adevărat de momentele de glorie în care au avut două echipe în prima ligă de fotbal.