Ce dramă pentru Irina Deleanu, fosta iubită a lui Ion Țiriac. A murit mama fostei gimnaste, ce boală avea

Ce dramă pentru Irina Deleanu, fosta iubită a lui Ion Țiriac. A murit mama fostei gimnaste, ce boală avea
Irina Deleanu, de la gimnastă la președintele federației de gimnastică ritmică

Pentru fanii gimnasticii ritmice numele Irinei Deleanu este unul de referință. Un alt motiv pentru care Irina Deleanu a mai fost în atenția opiniei publice este fosta relație cu celebrul om de afaceri Ion Țiriac. Astăzi Irina Deleanu, ajunsă la 45 de ani, trece prin momente grele în familie.

Irina Deleanu, de la gimnastă la președintele federației de gimnastică ritmică

Irina Deleanu, astăzi în vârstă de 45 de ani, a avut o carieră scurtă în lumea gimnasticii ritmice. Debutul și-l făcea în 1991 umrat de Campionatul Mondial de gimnastică ritmică din 1992, unde a câștigat medalia de bronz la coardă. Umrătoarea participare notabilă a Irinei Deleanu a avut loc la Jocurile Olimpice de vară din 1992, aici clasându-se pe locul 6.

Surprinzător pentru toată lumea, în următorul an,1993, Irina Deleanu se retrăgea din viața competițională, dar nu din viața sportivă. Un alt episod de care este legat numele fostei campioane este scandalul iscat de aceasta la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Atunci i s-a cerut suspendarea de către Federația de Gimnastică Cipriotă.

Motivația acestora era deteriorarea reputației gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti într-un interviu televizat. Comisia Disciplinară avea să ia decizia de suspendare pentru Irina Deleanu, termenul fiind până în 2016, ulterior revenind asupra deciziei și suspendând-o pe sportivă până în 2015. Irina Deleanu a mai intrat în atenția presei și prin prisma relației cu Ion Țiriac, de care s-a despățit în martie anul acesta. Despre relația cu Țiriac, Irina Deleanu are numai cuvinte de laudă, recunoscând că nu de puține ori a și ajutat-o.

”Domnul Țiriac, cu care am o relație bazată pe respect, m-a ajutat de-a lungul anilor. Și mai ales cu fiica mea, Antonia, care are diabet, descoperit în urmă cu trei ani și face insulină de patru ori pe zi. M-a ajutat mult cu tratamente în străinătate.

A încercat și la Houston, și la Geneva și la renumitul Institut de diabet din Stuttgart să se găsească o soluție pentru a nu mai face insulină, dar răspunsul a fost același. Diagnosticul este confirmat, și nu există alte tratamente. Tot ce mănâncă e cântărit, glicemia mereu măsurată. Sportul o ajută, dar nu poate face de performanță. Efortul mare îi dăunează”, a mărturisit Irina Deleanu pentru playsport.ro.

Fosta campioană are mari probleme în familie

De ceva vreme parcă o urmărește ghinionul pe fosta campionă. În urmă cu doi ani, în urma unor complicații de sănătate Irina Deleanu își pierdea tatăl, la vârsta de 74 de ani. Lucruri nu au stat bine nici cu mama acesteia, care încă de la vârsta de 41 de ani s-a luptat cu un diabet. După o perioadă de suferință Irina decide să-și interneze mama la un azil, unde să fie îngrijită bine.

Din păcate starea de sănătate a mamei s-a degradat, și în cele din urmă s-a produs inevitabilul. Într-un interviu acordat colegilor de la Playsport.ro, Irina Deleanu a vorbit despre situația grea familială prin care trece în aceste zile.

”Avea diabet de 41 de ani, starea sa s-a tot degradat. Nu au mai vrut să o țină în spital că se gândeau că moare acolo. Era imobilizată la pat după ce a căzut și a suferit o fractură de șold. Necesita îngrijire 24 de ore din 24 și pentru diabet.

Am vorbit și am dus-o la un azil privat, la Sf. Paraschieva. Nu mai mânca de două săptămâni. Mama nu prea a ținut regim. Chiar e un record, așa mi-a spus și doctorița ei, că a rezistat 41 de ani, fără să țină un regim strict”, a declarat Irina Deleanu pentru playsport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI