O întrebare ce îi poate pune pe mulți în încurcătură, tu știi ce cuvinte din limba română nu au formă de plural? Sunt termeni incluși în vocabularul tuturor, îi folosim zilnic.
Lingviștii studiază în permanență schimbările ce apar în vorbirea de zi cu zi. În timp ce adoptăm foarte mulți termeni din limbi străine sau din diferite domenii, este foarte important să știm să îi folosim corect nu doar pe aceștia, ci și cuvintele vechi din limba noastră. În cele mai multe cazuri, formele de plural sunt cele care le dau oamenilor cele mai mari bătăi de cap.
Există însă unele cuvinte din limba română care nu au formă de plural, vorbim despre cuvinte banale, folosite zi de zi de oamenii din toate colțurile țării, dar pe care puțini ar putea să le enumere, dacă li s-ar cere să o facă.
Primele pe listă sunt cele care descriu stări, precum: foame, sete, leme, oboseală, curaj, cinste, voință, oboseală, somn, hărnicie.
Te-ar putea interesa și: Care este pluralul cuvântului aragaz. Detaliul pe care nu îl știai până acum
Defective de plural, așa cum sunt denumite substantivele care au doar formă de singular, sunt și cuvintele care descriu materiile predate elevilor și studenților: matematică, chimie, geografie, istorie. În aceeași categorie intră și unii termeni din sport: fotbal, tenis, înot, box, gimnastică, scrimă, rubgy, polo, hochei.
Lista mai cuprinde și:
Te-ar putea interesa și: Care este forma corectă de plural a cuvântului albuş. Mulţi români îl folosesc greşit, din păcate
Formele de plural îi încurcă de multe ori pe români, oamenii folosind adesea variantele incorecte: