Ce culoare are Coca Cola, de fapt. Secretele neștiute despre băutura preferată a românilor au ieșit la iveală

Ce culoare are Coca Cola, de fapt. Secretele neștiute despre băutura preferată a românilor au ieșit la iveală
Care este culoarea băuturii preferate a românilor? Secrete neștiute despre Coca Cola

Este una dintre cele mai iubite băuturi carbogazoase din lume, a devenit un viciu pentru unii, dar tot e consumată în cantități enorme. Ce secrete neștiute ascunde băutura preferată a oamenilor? Care este, da fapt, culoarea sa?

Secrete neștiute despre Coca Cola

Mulți știu că poți deveni dependentă de la ea, nu e bună pentru sănătate, dar totuși abia îi pot rezista în special alături de mâncare de tip fast-food sau alte preparate grase. Este delicioasă atunci când este consumată cu moderație și e chiar alegerea perfectă la mesele mari și târzii în familie sau cu prietenii ori la diferite ieșiri în oraș.

Deși pare că știi totul despre una din băuturile preferate ale oamenilor de pe tot mapamondul, nu e chiar așa. Coca Cola a vândut numai 25 de sticle în primul an, dar a continuat. Perseverența este cheia în orice, asta a demonstrat chiar și celebra companie.

E o lecție valabilă pentru toată lumea – nu renunța niciodată la lucrul în care crezi cu tărie. Culoarea de pe etichetă nu este un simplu roșu, ci este aceeași nuanță identică îndiferent de tranșă sau anii în care s-a fabricat, iar compania depune foarte mult efort să o păstreze la fel.

Cola afirmă că numai două persoane în viață știu rețeta Coca-Cola, iar acestea nu au voie să meargă cu același avion în caz că avionul se prăbușește, regulă care se aplică în cazul unor oficiali (președinte/premier, etc). Mulți contestă aceast scenariu, susținând că este doar încă o schemă de marketing.

Cola are, de fapt, culoarea verde. Coloranții o fac neagră
Cola are, de fapt, culoarea verde. Coloranții o fac neagră

Care este culoarea băuturii preferate a românilor?

Totuși, dacă ar fi adevărat, asta ar aduce un plus de mister. Dacă ai trecut peste Ocean, ai sesizat că băutura are un gust diferit față de cea distribuită internațional. Puteai deveni milionar dacă ai fi cumpărat numai o acțiune Coca Cola în 1920, pentru că azi ai fi avut 9.8 milioane de dolari. Străbunicul tău ar fi dat doar 40 de dolari pe aceasta, iar azi tu ai fi putut fi bogat.

Ceea ce cei mai mulți dintre consumatori nu știu este că aceasta ar avea, de fapt, culoarea verde. Dacă nu ar avea coloranți. O gustare veche ce a fost încercată de oameni în primii ani în care compania a pus la dispoziție rețeta este una extrem de stranie. Trebuie doar să verși o pungă mică de alune sărate într-o Cola.

Gustare cu cola
Gustare cu cola
  • Conform calculelor specialiștilor, dacă fiecare strop de Coca-Cola produs vreodată ar fi pus în sticle de jumătate de litru, cap la cap ar putea să parcurgă distanța dintre Lună și Pământ de 2.000 de ori. Poți să-i contrazici?